طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

10 نمونه گیمیفیکیشن در آموزش

نمونه گیمیفیکیشن در آموزش
نمونه گیمیفیکیشن در آموزش

امروزه بسیاری از مربیان در جست و جوی ابزارها و تکنیک‌های جدید برای آموزش به دانش‌­آموزان هستند. از طرفی باید راهی باشد تا به بچه‌ها کمک کند تا به بهترین شکل آموزش ببینند و بازی کنند. حال 10 نمونه گیمیفیکیشن در آموزش را باهم بررسی می‌کنیم. شایان ذکر است که این موضوع زیرمجموعه گیمیفیکیشن در آموزش است.(اگر هنوز نمی‌دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)

چالش‌های آموزش مدرن

چالش‌های آموزش مدرن شامل درگیر کردن دانش آموزان، شبیه‌سازی علایق آن‌ها، حفظ توجه و نگرش مثبت آن‌ها در محیط پرورشی است. راهکار اصلی برای رسیدن به این هدف، تلاش برای حفظ و نگهداری یک محیط ارتباطی غنی است که فیدبک و تقویت را نه تنها بین معلم و دانش‌آموز بلکه بین دانش‌آموزان با خودشان تشویق کند.

این مکانیسم‌های تعاملی اجتماعی، با کنترل سطح مناسبی از تشویق و نظم و انضباط، می‌تواند در راه‌های موثر برای ایجاد موقعیت های یادگیری همراه با سرگرمی طراحی شود. حال به بررسی چندین نمونه گیمیفیکیشن در آموزش می‌پردازیم.

نمونه گیمیفیکیشن  در آموزش  DuoLingo: یادگیری یک زبان جدید

در سه سال اخیر یک اپلیکیشن کوچک و ساده‌ به نام دولینگو توانسته با بیش از ۵ میلیون کاربر فعال در ماه به انتخاب اول بسیاری از افراد برای یادگیری زبان بدل شود. این نمونه، به قدری گل کرده است که خیلی‌ها گیمیفیکیشن را با این اپلیکیشن می‌شناسند.

گیمیفیکیشن دولینگو نمونه گیمیفیکیشن در آموزش
گیمیفیکیشن دولینگو نمونه گیمیفیکیشن در آموزش

Ribbon Hero بازی حماسی که به شما نحوه استفاده از Microsoft Office آموزش می دهد.

یک بازی برای کمک به آموزش کاربران آفیس 2007 و 2010 در مورد چگونگی استفاده از ابزارهای موجود می باشد که به صورت رایگان در مایکروسافت قابل دانلود است. در ورژن های جدید Ribbon Hero وجود ندارد.

ریبون هیرو
ریبون هیرو

ClassDojo : تبدیل کلاس به یک بازی با پاداش ها و فیدبک سریع

یک ابزار مدیریت کلاس درس classDojo است که به معلمان کمک می‌کند تا سریعا و به آسانی رفتارها را در کلاس درس بهبود بخشد. که این زمینه، زمینه‌ای است که بسیار مورد توجه قرار گرفته‌است. در ایران هم دایاموز و کلاسه از بهترین مثال‌های این موضوع هستند.

 GoalBook:گردهم آمدن تیم های دانش آموزی کنار یکدیگر 

GoalBook یک پلت‌فرم آنلاین است که به معلمان، والدین و دانش‌آموزان کمک می‌کند تا پیشرفت در هر برنامه‌ی شخصی را پیگیری کنند. این نمونه شبیه به مورد قبلی است.

The World Peace Game: شبیه سازی سیاسی مبتنی بر بازی در کلاس درس

بازی صلح جهانی یک شبیه سازی غنی و دقیق است که دانشجویان جوان را به کشف دنیای متفاوت دعوت می‌کند.  اگر پست مربوطه را بخوانید متوجه می‌شوید که مورد بسیار خاصی محسوب می‌شود.

Coursera نمونه بارز گیمیفیکیشن تحصیلی

یک شرکت فناوری آموزشی و کارآفرینی اجتماعی است که با دانشگاه های برجسته همکاری می‌کند تا برخی از دوره های آنلاین آنها را به صورت رایگان در دسترس قرار دهد. نوع خاص گیمیفیکیشن این پلت‌فرم باعث محبوبیت فراوان آن در ایران شده است.

 Mr Pai’s Class : کلاس پشتیبانی شده دیجیتالی

آقای پائی در کلاس سوم در White Bear Lake معتقد به بازی کردن همراه با آموزش و تحصیل است. بدین ترتیب باعث یادگیری بیشتر و سریعتر دانش‌آموزان می‌شود. آقای پائی به نوعی از پیشگامان استفاده از گیمیفیکیشن است و تحقیقات زیادی روی کلاس وی صورت گرفته است.

 CourseHero: بهبود تعاملات آنلاین بین معلم و دانش آموز

Course Hero یک پلت فرم یادگیری آنلاین برای دانش آموزان و یک پورتال برای مربیان برای توزیع منابع آموزشی است.خوشبختانه نمونه های ایرانی زیادی برای این مورد وجود دارد.

Kahoot: یک مسابقه جذاب

در اینجا معلمان می‌توانند برای دانش‌آموزان یک مسابقه آنلاین درست کنند تا آن ها برای یادگیری بیشتر با یکدیگر رقابت کنند. kahoot در ایران بسیار شناخته شده‌است و معلمان زیادی از آن استفاده می‌کنند.

گیمیفیکیشن کاهوت kahoot

Memrise: آموزش بهینه زبان انگلیسی

در memrise با یک گیمیفیکیشن بسیار جذاب روبرو هستید. به نوعی ممرایز و دولینگو باعث شناخت خیلی از کاربران ایرانی با پدیده گیمیفیکیشن شده‌اند.

ممرایز
ممرایز

نتیجه گیری: گیمیفیکیشن در تحصیل  آینده‌ی ما را تغییر می‌دهد!

حتی با تمام نمونه‌های بسیار خوب فوق، این فقط نوک کوه یخی از تمام نمونه‌های پیشرفته گیمیفیکیشن در آموزش است. آیا می دانید هر نمونه‌ی بسیار خوبی از گیمیفیکیشن در آموزش می تواند نه تنها بر جامعه و این نسل تاثیر داشته باشد، بلکه برای نسل‌های آینده نیز اهمیت بسیاری دارد؟

کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 8 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام.

2 پاسخ

  1. با سلام
    بازی planet orange (سیاره نارنجی) در زمینه آموزش مسایل مالی بسیار موفق عمل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب