طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نقد و بررسی کتاب فاخر addictive consumption

کتاب addictive consumption
کتاب addictive consumption

کتاب addictive consumption یکی از بهترین و قوی‌ترین کتاب‌هایی بوده که خوانده‌‌ام. مخصوصا که این کتاب را بعد از کتاب addiction by design خواندم. این کتاب شاید در نگاه اول ربطی به گیمیفیکیشن نداشته باشد. اما در ادامه توضیح خواهم داد که چرا این کتاب را یک کتاب بسیار مهم می‌دانم و خواندنش را به شما شدیدا توصیه می‌کنم. این کتاب بیشتر در دسته‌ی جامعه شناسی قرار می‌گیرد. حال بیایید نگاهی به کتاب بیندازیم.

موضوع کتاب addictive consumption  چیست

کتاب دو بخش دارد در بخش اول راجع به کلیت مفهوم مصرف اعتیاد آور صحبت می‌شود. مثال‌های زیادی آورده می‌شود و شباهت‌هایی در شکل و فرم انواع متفاوت مصرف‌های اعتیادگونه آورده می‌شود. مثلا شباهت‌ها و تفاوت‌های چایی قهوه و تنباکو. در بخش دوم کتاب صحبت راجع به 3 موضوع مشخص است. مواد، غذا و قمار. یعنی در هر کدام نویسنده بسیار ریز می‌شود.

خوبی دیگر کتاب addictive consumption این است که شما با نظریات افراد بزرگی آشنا می‌شوید. کتاب به اندازه بیست رساله دکترا مطلب دارد. شما با نظریات افرادی مثل مارکس،دورکیم، فوکو، باتائیل،مینتز، ماریانو والورده و… آشنا می‌شوید. یکی از مهم‌ترین جذابیت‌های کتاب برای من البته این بود که کتاب در یک بستر زمانی نوشته شده و شما مثلا اتفاقات قرن 18 میلادی را متوجه می‌شوید و سپس قرن 19 و…

امیل دورکیم
امیل دورکیم

چرا این کتاب برای گیمیفیکیشن مهم است؟

معمولا شما وقتی راجع به گیمیفیکیشن می‌خوانید راجع به مباحث دیگر هم مثل اقتصاد رفتاری مطالعه می‌کنید. این وسط یک سری تفاوت‌ها وجود دارد. مثلا در گیمیفیکیشن ما راجع به دادن انتخاب به کاربر صحبت می‌کنیم و فکر می‌کنیم دادن انتخاب خوب است و در اقتصاد رفتاری سعی بر کم کردن حق انتخاب‌ها یا معماری انتخاب داریم. جواب این سوال که چقدر باید به کاربر حق انتخاب بدهیم، به عوامل زیادی بستگی دارد یکی از این عوامل شرایط اجتماعی است.

یکی از خوبی‌های کتاب addictive consumption این است که شما کاملا با سیستم نئولیبرالیسم آشنا می‌شوید. این کار باعث می‌شود که شما تازه متوجه خیلی از تصمیم‌گیری‌ها و مسائل در کشور شوید که تا قبل از این نمی‌دانستید! انتقادات به این سیستم و اینکه خود این سیستم بر اساس دو اصل انتخاب و مسئولیت‌پذیری است به شما بسیار در فهم مساله انتخاب کمک می‌کند.

کمپین رژلب دیور در کتاب addictive consumption
کمپین رژلب دیور در کتاب addictive consumption

نویسنده کتاب کیست

حانم گردا ریث نویسنده این کتاب است که در سال 2000 کتابی راجع به قمار نوشته که آن کتاب بهترین کتاب روانشناسی سال 2000 شد. نکته جالب این است که این کتاب و کتاب طراحی اعتیادآور بسیار زیاد به هم رفرنس داده‌اند.

gerda reith
gerda reith

خلاصه و جمع‌بندی

من برای خواندن هر کتاب یک کانال متفاوت ایجاد می‌کنم. برای این کتاب از جاهای متفاوت کتاب فیلم گرفتم و توضیح دادم خواندن این کتاب برای من که کتاب‌خوان حرفه‌ای هستم حدود دوماه طول کشید. البته شرایط ایران هم بی‌تاثیر نبود. اما خلاصه‌های من حدود 14 گیگ شد! و حدود 50 رشته استوری راجع به این کتاب می‌خواهم بنویسم. فکر می‌کنم اگر یک تک کتاب راجع به جامعه شناسی مصرف بخواهید بخوانید این کتاب بهترین است.

Picture of کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب