طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

بازی The World Peace Game؛ یک بازی برای صلح!

The World Peace
The World Peace

بازی The World Peace Game: یک بازی شبیه‌­سازی سیاسی، مبتنی بر بازی در کلاس درس است. هرچند این کاملا یک بازی است و گیمیفیکیشن محسوب نمی‌­شود،این موضوع زیرمجموعه گیمیفیکیشن در آموزش است.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید) و در زمره بازی جدی قرار می­گیرد، اما بررسی این بازی خالی از لطف نیست. برای دیدن نمونه­‌های گیمیفیکیشن در آموزش کلیک کنید. هزینه سنگین این بازی­‌ها، عاملی­ است که باعث می‌­شود افراد کمی بتوانند از این نوع بازی­ها بسازند و بیشتر به گیمیفیکیشن در آموزش توجه می­شود.

روال کلی بازی The World Peace Game

بازی صلح جهانی، یک شبیه سازی غنی و دقیق است که دانشجویان جوان را به کشف دنیای متفاوت دعوت می­‌کند. همان‌­طور که هر کشور توسط تیم‌­های دانشجویی هدایت می‌­شود، کودکان را به کشف جامعه جهانی و ماهیت روابط پیچیده بین ملت­ها تشویق می­‌کند. برای مشاهده جهان از لحاظ مسائل اجتماعی، اقتصادی و فلسفی، و با چالش­‌هایی از بحران­های زیست­‌محیطی تا تهدیدات جدی جنگ مواجه می­‌شوید. در این بازی، شما برای مثال، متوجه می‌­شوید که چه خطراتی برای آینده ایران وجود دارد، یا ایران با چه کشورهایی خوب است و با چه کشورهایی بد است. اما بیایید روراست باشیم، خیلی از این اطلاعات، برای کشوری مثل اتیوپی برای ما مهم نیست، مگر اینکه اطلاعات کشور اتیوپی، در قالب یک بازی بیان شود.

مربی، اطلاعاتی را ارائه می­‌دهد که سناریوی اولیه را شامل می‌­شود – ترکیبی از شرایط فعلی، منابع مطلوب و موقعیت‌­های سیاسی، همراه با بحران­‌های جدید و در حال تحول، از موضوعات محیط‌­زیستی تا شرایط نظامی، از وضیعت فرهنگی تا تاریخی. این تنظیمات اولیه بازی است که همه آن را می‌­شنوند و البته باعث می‌­شود که تکرار پذیری بازی بالا برود. دانش­‌آموزان، تشویق به استفاده از تخیل و مهارت­‌های شناختی خود و پیداکردن راه­‌حل­‌هایی برای تیم خود که به جامعه جهانی کمک می­‌کند، می‌­شوند. هدف نهایی این بازی، همان­طور که از اسم آن مشخص است، این است که کاری کنیم که دانش­‌آموزان راه‌کارهایی مبتنی بر صلح ارائه کنند.

هدف اصلی این ابزار گیمیفیکیشنی تحصیلی، دستیابی به یک کشور هماهنگ و افزایش رفاه جهانی با حداقل تجهیزات نظامی است. هدف بعدی برای دانش آموزان هر ملیت، دستیابی به درک بیشتر از تاثیر مهم اطلاعات و نحوه استفاده از آن است. اغلب راه‌­حل­‌هایی که این دانش‌­آموزان چهار و پنجم دبستان تولید می­‌کنند، بسیار ابتکاری و تعجب آور است. این نه‌­تنها یک نمونه بسیار خوب گیمیفیکیشن در تحصیل و آموزش است، بلکه در جامعه نیز اهمیت زیادی دارد.

در کتاب طراحی اثربخش بازی‌های آموزشی خیلی زیاد راجع به این نوع بازی‌ها صحبت کردیم و متوجه شدیم که طبق طبقه‌بندی بلوم یادگیری انواع متفاوتی دارد و از سطح 3 به بعد بازی‌های اینچنینی بسیار مفید هستند.

The World Peace
The World Peace

برخی نمونه‌­های مشابه به بازی The World Peace Game :

  • Ribbon Heroآموزش آفیس با گیمیفیکیشن
  • ClassDojo : تبدیل کلاس به یک بازی
  • ممرایز: آموزش زبان انگلیسی
  • GoalBook: گردهم­آمدن تیم­های دانش­آموزی کنار یکدیگر
  • DuoLingoیادگیری یک زبان جدید
کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 8 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب