طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نقد، بررسی و خلاصه کتاب videogame storytelling

Book videogame storytelling
Book videogame storytelling

از زمان انسان‌های غارنشین ما دو ابزار مهم برای تغییر رفتار داشته‌ایم. اولین ابزار داستان و دومین ابزار بازی بوده‌است. هر دوی این ابزارها بسیار مفید بودند و در جایگاه خاص خود به بشر خدمت کرده‌اند. امروزه ما ابزارهای جالبی مثل اتاق فرار و داستان تعاملی داریم که به نوعی بین این دو قرار می‌گیرند. اگر به مطالعات یکی دوسال اخیر من دقت کنید متوجه می‌شوید که شاید حدود 20 کتاب راجع به داستان سرایی خوانده‌ام و کتاب videogame storytelling یکی از این کتابهاست.

ربط داستان‌سرایی و گیمیفیکیشن

قدیم راجع به داستان‌سرایی و فانتزی و مباحثی مثل این در سایت توضیح دادم. داستان‌ها خیلی راحت می‌توانند طراحی گیمیفیکیشن شما را قابل باورتر کنند. تاثیر داستان سرایی روی گیمیفیکیشن بارها ثابت شده است. اما بیایید به یک موقعیت خاص فکر کنید. فرض کنید که شما برای یک فروشگاه جواهرآلات می‌خواهید یک گیمیفیکیشن طراحی کنید اگر برای این محصولات و روند کلی گیمیفیکیشن داستان داشته باشیم چه تاثیری دارد؟

کتاب videogame storytelling راجع به چیست؟

این کتاب شامل دو بخش است در بخش اول به مقدمات پرداخته می‌شود و از مسائلی مانند آرکی تایپ‌ها، ویژگی های قهرمان و ضد قهرمان و 3 پرده ارسطو که در دوره‌ی مربع مثلث دایره زیاد راجع به آن صحبت کردیم بحث می‌شود تا مباحث مثل تعارض و دیالوگ و قابل باور بودن داستان فهرست این بخش به این شکل است:

  1. تعارض
  2. 3 پرده ارسطو
  3. کاراکترها و کمان داستان
  4. اکسپوزیشن
  5. قابل باور بودن
  6. دیالوگ

این بخش از کتاب به نظرم عالی بود و کل کتاب کاملا منطبق بر مربع مثلث دایره بود. یعنی شما با فهم این موضوع می‌توانید بسیار ساده کتاب را متوجه شوید و ریزه‌کاری‌های زیادی را درک کنید. اما در بخش دوم کتاب چه خبر است؟

بخش دوم کتاب videogame storytelling راجع به چیست؟

بخش دوم کتاب بیشتر به مسائل دنیای واقعی و پیاده‌سازی یک پروژه واقعی می‌پردازد. برای مثال در دنیای واقعی کسی به این فکر نمی‌کند که یک داستان نویس بازی با یک داستان نویس فیلم متفاوت است. حال اصلا داستان نویس بازی چه تفاوتی با بقیه دارد و یا اینکه در چه مرحله‌ای باید به تیم اضافه شود. این‌ها مسائلی هستند که در این فصل راجع به آن صحبت می‌شود. فهرست این بخش شامل موارد زیر است:

  1. رهبری تیم
  2. طراحی کلی بازی
  3. پیاده‌سازی کاراکتر بازی
  4. پیاده‌سازی مراحل و ماموریت‌ها
  5. محیط بازی
  6. مهندسی کردن بازی
  7. صدا
  8. تست کیفیت

بهترین کتاب‌ها در زمینه‌ی داستان سرایی

مشخصا کتاب videogame storytelling تنها کتاب راجع به داستان‌سرایی نیست. به شخصه دو کتاب داستان رابرت مک کی و 20 کهن الگوی پیرنگ را بهترین کتاب‌ها برای شروع فهم داستان‌سرایی می‌دانم. کتاب دیالوگ رابرت مک کی هم کتاب فاخری محسوب می‌شود. باقی کتاب‌هایی که راجع به مسائلی مثل داستان سرایی در محیط کار یا داستان سرایی برای مباحث آموزشی خواندم واقعا ضعیف بودند!

اگر راجع به چیستی داستان سرایی دنبال کتاب می‌گردید کتاب storytelling animal کتاب بسیار خوبی است و برای بحث پایان‌نامه گیمیفیکیشن بسیار مفید است. در این کتاب راجع به فرگشت و داستان‌سرایی بحث‌های جالبی شده است.

خلاصه و دانلود کتاب

من کل کتاب videogame storytelling را خلاصه کرده‌ام و در این زیر می‌توانید آن را ببینید. اما در صورتی که می‌خواهید پی دی اف کتاب را هم داشته باشید، در زیر این صفحه به صورت نظر بنویسید تا برایتان ایمیل کنم.

Picture of کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

3 پاسخ

  1. سلام،
    اگر امکانش هست پی‌دی‌اف کتاب رو برای من ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب