گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی موضوعیست که از اولین کاربردهای گیمیفیکیشن به نظر میرسد. یعنی معمولا افراد بعد از خواندن کتابهای گیمیفیکیشن در آموزش، به فکر راه اندازی یک محصول مبتنی بر گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی هستند. چند هفته پیش اپلیکیشنی به نام ناج-می را نصب کردم. این اپلیکیشن به کاربرانش در یادگیری زبان انگلیسی کمک میکند.
نکتهی قابل توجه در مورد این اپلیکیشن این بود که من میتوانستم با توجه به سطح زبانم دورههای متفاوتی را انتخاب کنم. پس از نصب برنامه، ناج-می را اپلیکیشن هوشمندی یافتم که به من برای یادگیری انگیزه میداد. این اپلیکیشن برای پروژههای بعدی آموزشی من بسیار الهام بخش بوده و به همین دلیل میخواهم تجربه خودم را با شما به اشتراک بگذارم.
ناج می چیست؟
همچنان که در مباحث مربوط به گیمیفیکیشن در آموزش گفتیم، “ناج-می” یک پلتفرم آموزش موبایلی است که به افراد کمک میکند با استفاده از هوش مصنوعی و گیمیفیکیشن سطح زبان خود را بهبود بخشند. نسل جدید پلتفرم های آموزشی به دنبال این هستند که پروسه آموزش را با استفاده از روشهای تدریس مختلف شامل نمودارها، گیمیفیکیشن، محتوای قابل انطباق شخصی و یادگیری با فاصله به افراد کمک کند که سطح زبان خود را ارتقا بخشند.
همان گونه که در قسمت مربوط به توصیف نحوه کارکرد اپلیکیشن توضیح داده شده است، این اپلیکیشن بر پایه سه اصل کار میکند:
-
یادگیری در مقیاس کوچک(microlearning):
تحقیقات نشان دادهاست که یادگیری یکنواخت و قدم به قدم میتواند نرخ انتقال اطلاعات را تا 17% افزایش داده و منجر به درک، کاربرد و ماندگاری بیشتری در حافظه در قیاس با آموزش یکجا میشود. از دوره نوروساینس در زندگی میدانیم که این کار به دلیل تحریک دوپامین صورت میگیرد.
همچنین این کار مطابق گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی است و به ایجاد مراحل منجر می شود. نحوهی کار این اپلیکیشن به این گونه است که کاربر محتوا را به شکل تعدادی کارت دریافت میکند و در هر کارت یک لغت جدید برای یادگیری موجود است. با توجه به بازهی زمانی که خود فرد در اپلیکیشن تعیین کرده است، فرد نوتیفیکیشنی دریافت میکند که بیانگر آن است که نوبت یادگیری کارت جدید فرا رسیدهاست.
-
اثر فاصله گذاری(spacing effect):
آموزش، زمانی که مطالعات ما در محدودهی زمانی گستردهای انجام پذیرند در قیاس با زمانی که همان اندازه مطالعه را یکجا داشته باشیم، اثر بهتری برجا میگذارد. وجود فاصلهی میان بازههای یادگیری، میزان فراموشی ما را کم میکند.
در این اپلیکیشن بارها از لغتی که کاربر یاد گرفته است از او در بازه زمانی طولانی کوییز گرفته میشود تا زمانی که لغت را فرد مسلط شود. سپس اپلیکیشن لغت را در لیستی که شامل لغات مسلط شده است ذخیره میکند تا فرد بتواند هر وقت خواست آن لغت را مرور کند. میدانیم که این کار بخاطر منحنی فراموشی است.
-
هوش انطباقی(Adaptive Intelligence):
روش و سرعت آموزش برای هر فرد به نحوی اختصاصی شده است تا فرد بتواند بهترین دستاورد ممکن را داشته باشد. بر اساس آنچه که فرد یاگرفته و یا نگرفته باشد، اپلیکیشن برای کاربر محتوای مناسب را میفرستد. هر لغت در سه شاخه تسلط یافته، در حال یادگیری و به تعویق افتاده تقسیم میشود. اگر فرد بتواند به تعداد زیادی از کوییزها در مورد یک لغت پاسخ درست بدهد، آن لغت تسلط یافته تلقی میشود.
اگر در این بازه کاربر در پاسخ گویی به کوییز ها دچار خطا شده باشد ، پیامهایی برای یادآوری آن لغت به فرد ارسال میشود تا تسلط کاربر در مورد آن لغت افزایش یابد.
آیا این اپلیکیشن برای پروژه های آموزشی آینده شما الهام بخش خواهد بود نظر شما در مورد آن چیست؟
آقای گیمیفیکیشن برای اولین بار در ایران، دوره آموزشی بلندمدت و تخصصی گیمیفیکیشن برگزار می کند. نقشه راه گیمیفیکیشن را از دست ندهید!
5 پاسخ
بیگ لایک ..
حرف نداشت
ممنون لطف دارید
سلام و تقدیم احترام
مشابه این case برای زبان عربی هم هست؟
کسی اگر میشناسه لطفا بهم اعلام کنه در زیر این کامنت یا با ایمیل زدن
[email protected]
سلام و تقدیم احترام
مشابه این case برای زبان عربی هم هست؟
کسی اگر میشناسه لطفا بهم اعلام کنه در زیر این کامنت یا با ایمیل زدن
بعضی نزم افزارا هستند که سیستمش اینه یکی که عربی بلده بتو انگیسی یاد میده و برعکس ولی مختص عربی چیزی من ندیدم