بازی آموزشی به عنوان ابزاری قدرتمند در بخشهای مختلفی از جمله حوزهی بهداشت و درمان، موضوعیت پیدا کردهاند. در بیمارستانها، این بازیها اهداف متعددی را دنبال میکنند، از آموزش به بیمار گرفته تا آموزش کارمندان حرفهای. در این مقاله به بررسی انواع مختلف بازیهای آموزشی که برای آموزش به بیمار میتواند مفید باشد میپردازیم.
بازیهای ماجراجویی
بازیهای ماجراجویی یا ادونچر گیم، به بازیهای تعاملی گفته میشود که در این بازیها، داستان نقش مهمی را ایفا میکند. بیماران را از طریق روایتهای جذاب با پروسههای پزشکی، شرایط و درمان آشنا میشوند. این بازیها به بیماران کمک میکنند تا اطلاعات پزشکی پیچیده را درک کنند، اضطراب خود را کاهش دهند و به برنامههای درمانی پایبند باشند.
برای مثال در پروژهی تچرا دارو ما تلاش داشتیم تا با استفاده از یک بازی ماجراجویی شبیه به اتاق فرار آموزشی مردم را راجع به مقاومت آنتیبیونیکی آشنا کنیم. در زیر قسمتی از داستان این بازی را میبینید.
Sparky the Dog’s Fire Safety Challenge
این بازی برای آموزش مسائل ایمنی به کودکان طراحی شدهاست. شما در دل ماجراجوییهای متفاوت با مسائل آموزشی متفاوتی روبرو خواهید شد. برای مثال شما باید به یک سگ محبوب کمک کنید تا با انجام یک سری کارهای ایمنی از یک ساختمان در حال آتشسوزی فرار کند.
Inhaler Land
این محصول که برای آموزش آسم به بیماران مبتلا به این بیماری طراحی شدهاست. یک بازی ماجراجویی است. شما از انواع متفاوت داستانها عبور میکنید تا بتوانید بازی را ببرید. در این بین موارد آموزشی زیادی هم نهفتهاست. برای مثال شما با انواع دستگاههای تنفسی آشنا میشوید.
بازیهای شبیهسازی
بازیهای شبیهسازی، سناریوهای پزشکی واقعی را بازسازی میکنند و به بیماران امکان میدهند تا در محیطی ایمن تصمیمگیری کنند. به عنوان مثال، یک بازی طراحی شده برای بیماران دیابتی ممکن است مدیریت روزانه قند خون را شبیهسازی کند و به آنها کمک کند تا انتخابهای بهتری انجام دهند.
بازی شبیهسازی، در تلاش است تا یک واقعیت را شبیهسازی کند. برای مثال در یک شبیهساز پرواز ما در تلاشیم تا خلبان پرواز را یاد بگیرد. اما تفاوت شبیهسازی با دنیای واقعی بحث یادگیری شکست محور است! جایی که شما اگر بارها اشتباه کنید چیزی را از دست نمیدهید! بلکه بیشتر آموزش میبینید!
Pacemaker
این بازی برای آموزش بیماران مبتلا به خطر حملهی قلبی طراحی شدهاست. در این بازی شما در سناریوهای متفاوتی که ممکن است برای شما خطرآفرین باشد، قرار میگیرید. این کار باعث میشود که در شرایط واقعی آمادگی بیشتری برای روبرو شدن با آن شرایط را داشته باشید.
آموزش با واقعیت مجازی (VR)
یکی از دلایلی که خیلی از افراد از یک موضوع ترس دارند، عدم آشنایی با یک موضوع است. برای مثال در مظلب مربوط به کپتولوژی توضیح دادیم که ترس خیلی از افراد از حیواناتی مثل عنکبوت با استفاده از بازی میریزد! حال استفاده از واقعیت مجازی برای آموزش مسائلی مثل اینکه روند بعد از درمان به چه شکل خواهد بود کاملا ترس خیلی از افراد را از عمل کردن از بین میبرد.
بازیهای نقشآفرینی
بازیهای نقشآفرینی (RPG) به بیماران اجازه میدهد تا در نقشهای مختلف قدم بردارند و موقعیتهای پزشکی متنوعی را مدیریت کنند. در این سبک بازیها بیماران میتوانند موقعیتهای متفاوتی را مدیریت کنند.
برای مثال بازی محافظین گلوکز با هدف آموزش به بیمار طراحی شدهاست. در این بازی نقشآفرین شما در نقش یک مداقع قلعه بازی میکنید. شما در این بازی با دانش گلوکز و دیابت باید مراقب باشید تا به قلعه آسیبی نرسد! مباحثی مثل انتخاب غذای درست و سطح گلوکز آموزش داده میشود.
Re-Mission شرکت HopeLab
“Re-Mission” یک بازی طراحی شده برای بیماران جوان مبتلا به سرطان است، جایی که بازیکنان کنترل یک نانوربات را به عهده میگیرند تا سلولهای سرطانی را نابود کنند. این بازی بیماران را در مورد شرایط و درمانهایشان آموزش میدهد و در عین حال حس کنترل و توانمندی به آنها میدهد.
نتیجهگیری
بازیهای آموزشی و گیمیفیکیشن در آموزش میتوانند به شدت به آموزش بیمار کمک کنند. ما در تیم آقای گیمیفیکیشن با تجربه بیش از 8 سال کار در حوزهههای متفاوت گیمیفیکیشن، اولین و تنها انجین گیمیفیکیشن ایران را ساختهایم. محصولی که میتواند خیلی سریع بازیهای آموزشی برای بیمار را بسازد. در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در صفحه درباره ما فرم را پر کنید.