طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

نقد بررسی و دانلود کتاب انقلاب گیمیفیکیشن

Book Gamification Revolution

همانطور که حتما متوجه شده‌اید به تازگی شروع به نوشتن نقد کتاب‌های گیمیفیکیشن کرده‌ام. هدف اصلی این کار این است که علاوه بر معرفی این کتاب‌ها، مخاطبان اصلی گیمیفیکیشن تصمیم بگیرند که آیا این کتاب برای آن‌ها مناسب است یا خیر. در این پست به معرفی کتاب Evil Byانقلاب گیمیفیکیشن می‌پردازم.

نویسنده کتاب انقلاب گیمیفیکیشن کیست؟

گیب زیکرمن یکی از افراد بزرگ در حوزه گیمیفیکیشن و مسئول گیمیفیکیشن سامیت است که 3 کتاب مطرح دارد:

  • طراحی گیمیفیکیشن: که این کتاب حدود 5 سال پیش توسط تیم ما ترجمه شد و در اختیار مخاطبان قرار گرفت. فکر می‌کنم این کتاب نقش مهمی در درک گیمیفیکیشن در ایران داشت. این کتاب در هر رده بندی ممکن بین 3 کتاب برتر گیمیفیکیشن قرار دارد.
  • کتاب بازاریابی بازی محور: این کتاب یک افت محسوس نسبت به کتاب قبلی دارد و کتاب‌های بسیار بهتری نسبت به این کتاب در بازار وجود دارد.
  • کتاب انقلاب گیمیفیکیشن: این کتاب با لحنی دیگر تلاش کرده است تا راجع به گیمیفیکیشن صحبت کند و بیشتر به مباحثی مثل نقش گیمیفیکیشن و آینده گیمیفیکیشن می‌پردازد.

زیکرمن همچنین صاحب یکی از بزرگترین سایت های حوزه گیمیفیکیشن است و البته جملات بسیار مشهوری دارد و تدتاک مشهوری هم در زمینه گیمیفیکیشن در آموزش دارد. پس انتظار دارم متوجه شده باشید که این کتاب را خیلی‌ها صرفا به این دلیل که نویسنده اش چنین شخصیت بزرگی است می‌خوانند!

گیب زیکرمن نویسنده شهیر کتاب
گیب زیکرمن نویسنده شهیر کتاب

محتوای کتاب چیست

روی جلد کتاب یک عبارت جالب نوشته شده است که می‌گوید: “کتابی که هر مدیر بازاریابی،استراتژی و منابع انسانی باید بخواند” خب مشخص است که این کتاب بر خلاف کتاب طراحی گیمیفیکیشن برای مدیران نوشته شده است. وقتی شما برای مدیران راجع به موضوعی مثل گیمیفیکیشن صحبت می‌کنید طبیعتا راجع به مزایای گیمیفیکیشن، کاربرد‌‌های گیمیفیکیشن و مسائل این‌چنینی صحبت می‌کنید.

جلدکتاب انقلاب گیمیفیکیشن

روی جلد این کتاب می‌توان ساعت‌ها بحث کرد! من علاقه زیادی به این موضوع دارم که جلد کتاب‌ها را بررسی کنم و به این موضوع فکر کنم که چرا چنین جلدی برای این محتوا باید انتخاب شود و خب هم‌زمان که کتاب را می‌خوانم تلاش می‌کنم تا به معما جواب دهم! به همین دلیل هم جلد این کتاب را دوست دارم دقت کنید!

روی جلد کتاب دو عبارت وفاداری و نوآوری آورده شده است و البته اگر خیلی با دقت بیشتری به جلد نگاه کنید متوجه می‌شوید که طرحی از یک بازی نوستالژیک است که ما دهه 60 ای ها با آن خاطرات زیادی داریم. اگر آن بازی مشهور را بازی کرده باشید دقیقا متوجه می‌شوید که چرا چنین طراحی بی‌نظیری برای این جلد انتخاب شده است.

مطمئن باشید که به هیچ شکل دیگری ارتباط 4 کلمه مشتریان، کارمندان، وفاداری، نوآوری و گیمیفیکیشن به این خوبی نمی‌توانست توضیح داده شود و خب با همین طرح روی جلد تا حد زیادی شما متوجه محتوای این کتاب شده اید. اما چند مورد خاص در کتاب ذکر شده است که من بسیار به آن علاقه مند شدم.

جلد کتاب انقلاب گیمیفیکیشن
جلد کتاب انقلاب گیمیفیکیشن

CNO در کتاب انقلاب گیمیفیکیشن

یکی از مطالب جالبی که در این کتاب ذکر شده است این است که شرکت‌ها باید یک پوزیشن جدید در چارت سازمانی خود داشته باشند که به آن CNO می‌گوید که مخفف عبارت (chief Engagement officer) است. این فرد باید از طراحی محصول تا منابع انسانی و… را از لحاظ انگیجمنت بررسی کند.

بازی کتاب

یکی از مواردی که در کتاب‌های گیمیفیکیشن معمولا دیده نمی‌شود این است که در کتاب نشانه‌هایی از گیمیفیکیشن نیست و کتاب، فرق خاصی با یک کتاب که راجع به مثلا فیزیک نوشته شده ندارد! اما در این کتاب اندک اثراتی دیده می‌شود و فکر می‌کنم در تجربیات من اولین کتابی بود که چنین چیزی در آن دیده می‌شد. یعنی کتاب یک اپ اختصاصی دارد که در آن برای مرور بهتر و… استفاده می‌شود.

گیمیفای کردن کتاب که از اولین دفعات در این حوزه محسوب می‌شود.

جمع‌بندی کتاب

کتاب انقلاب گیمیفیکیشن، یک کتاب برای مدیران است. این یک معنی جالب دارد یعنی اگر مدیر هستید اول این کتاب را بخوانید و بعد کتاب طراحی گیمیفیکیشن را بخوانید و اگر مدیر نیستید اول کتاب طراحی گیمیفیکیشن را بخوانید و بعد این کتاب را بخوانید! من این کتاب را به مدیران و غیر مدیران بارها پیشنهاد کرده‌ام. عموم افراد غیر مدیر از غیرساختارمند بودن کتاب گلایه می‌کنند و اکثر دوستان مدیر از کتاب رضایت حداکثری دارند!

کتاب تلاش می‌کند یک چشم‌انداز ارائه کند.چشم‌اندازی که به آینده گیمیفیکیشن اشاره دارد و تلاش اصلی آن این است که بگوید گیمیفیکیشن یک انقلاب جدید خواهد بود و برای شرکت‌های زیادی یک موضوع “گیم چینجر” است. در نهایت برای دریافت فایل کتاب تقاضای خود را کامنت کنید تا کتاب برای شما ارسال شود.

 

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

10 پاسخ

  1. سلام . کتاب انقلای گیمیفیکیشن را لطفا ایمیل کنید.ممنونم.

  2. باسلام
    و قدردانی از سایت خوبتون. همینطور سپاس از جناب حاتمی و سایر همکاران ایشان.
    لطفا کتاب انقلاب گیمیفیکیشن رو ایمیل کنید.
    مستدام باشید

  3. با سلام
    من می خواستم سوالی از شما در مورد طراحی بازی های آموزشی و گیمیفیکیشن بپرسم
    چجوری میتونم بهتون ایمیل یا پیام بدم ؟

  4. سلام وقتتون بخیر
    لطفا این کتاب برای من ایمیل کنید متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب