طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ثبات ؛ وقتی رفتارهای ما آنطور که فکر می کنیم نیست!

ثبات
ثبات

دومین مولفه موجود در  The Endowment Effect که در رانه مالکیت مطرح است، مربوط به ثبات است.این مولفه این گونه بیان می کند که ما انسان ها دوست داریم فعالیت هایمان در یک راستا قرار بگیرند.بطور مثال یک مثال مشهور از دن اریلی عزیز مربوط به این موضوع است که به درب خانه یک سری افراد رفتند و از آن ها خواستند که در باغچه خود تابلوی بزرگ با احتیاط رانندگی کنید را نصب کنند این افراد این درخواست را قبول نکردند زیرا این یک تابلوی زشت و بزرگ بود که به احتمال زیاد زیبایی باغچه آن ها را تحت الشعاع قرار می داد.سپس این افراد به سراغ دسته دیگری رفتند و این دسته جدید غالبا این درخواست را پذیرفتند.

ثبات ؛ اما چه تفاوتی بین دسته اول و دسته دوم وجود داشت؟

به افراد دسته دوم یک هفته قبل از اینکه همچنین درخواستی از آن ها بشود تقاضا شده بود تا یک برچسب کوچک مثلا بین خطوط رانندگی کنیم را پشت ماشین خود نصب کنند که خب اکثریت این افراد این درخواست را قبول کردند.حال این افراد برای آنکه دوست داشتند رفتارشان ثبات داشته باشد تقاضای نصب تابلوی بزرگ را بر روی باغچه خود قبول کردند.درخواستی که با تصمیم قبلی آن ها در یک راستا بود.

مثال بعدی مربوط به شرکت های بیمه است در این شرکت ها افراد به جای اینکه با افراد قرار فیزیکی بگذارند تنها با یک تماس تلفنی از آن ها می پرسند که مردم چرا قبلا شرکت آن ها را انتخاب کرده اند.مردم با پاسخ به این سوال اقدام بعدی خود را که همراستا با تصمیم قبلی آن ها بود را اتخاذ می کردند یعنی از همان شرکت دوباره بیمه خود را می خریدند.این تکنیک ساده باعث فروش دوبرابری بیمه در بسیاری از شرکت ها شد.

مثال گدای باهوش

مثال معروف دیگر مربوط به ثبات مثال گدای باهوش است! گدایی که گیمیفیکیشن می داند:)به جای اینکه از مردم درخواست پول کند در ابتدا سوال می پرسد که ببخشید ساعت چند است؟و یا یک سوال دیگر شما سوال وی را پاسخ می گویید و دوباره وی از شما می پرسد به من فقیر کمک می کنید؟احتمال کمک کردن شما در این حالت بیشتر می شود.چرا؟چون شما می خواهید اقدامات فعلی شما با اقدامات قبلی شما در یک راستا باشد. اقدام قبلی شما کمک به فقیر بود و اقدام فعلی شما احتمالا هم راستا با اقدام قبلی شما  خواهد بود.

حال بنظر شما باهوش ترین گدا برای دریافت پول از چه شیوه هایی می تواند استفاده کند.نظرات خود را به صورت کامنت در زیر این صفحه با ما به اشتراک بگذارید. اکتالیسیس می‌تواند جوانب زیادی از زندگی را توجیه کند.

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

6 پاسخ

  1. حالا به نظرم اگر گدا یه طوری طرف و بندازه تو رودرواسی احتمال موفقیتش بیشتره

  2. به نظرم باهوش ترین گدا اونی بود که کاسه های مختلف برای ادیان یا فرقه های فکری گذاشته بود تا بین اونا رقابت شگل بگیره

  3. من اگه گدا بودم همه لباسامو خیلی مندرس میپوشیدم بعد ی آیتم مث کلاه (مخصوصا تو هوای سرد) خیلی تمیز با ی رنگ تو چشم میذاشتم ی تیکت هم بهش میچسبوندم که: “با کمک شما اینو خریدم،قلب” هم ی معنای حماسی کوچولو میساختم هم دستاورد، حتی عدم قطعیت میدادم که مثلا چیز بعدی که میخوام بخرم بنظرتون چیه:))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب