طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قبل از شروع یادگیری گیمیفیکیشن فیلم مری پاپینز را ببینید!

قبل از شروع یادگیری گیمیفیکیشن فیلم مری پاپینز را ببینید!
قبل از شروع یادگیری گیمیفیکیشن فیلم مری پاپینز را ببینید!

یکی از سوالاتی که بعضی اوقات از من پرسیده می شود این است که در چه فیلم هایی مفهوم گیمیفیکیشن دیده می شود قبل از این در پستی مجزا راجع به فیلم بازی صحبت کردم.یکی از مواردی که در خیلی از کتاب های گیمیفیکیشن راجع به آن صحبت می شود یک نقل قول از فیلم مری پاپینز بود بعد از اینکه متوجه شدم که تقریبا در نصف این کتاب ها از این فیلم نام برده شده تصمیم گرفتم که آن را ببینم.(اگر هنوز نمیدانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)

خلاصه فیلم مری پاپینز

این فیلم در سال 1964 ساخته شده و مختص کودکان وهمچنین  پر از آواز و رقص است .فیلم داستان زندگی خانواده بنکس را به تصویر می کشد که اقای خانه کارمند عالی رتبه بانک است و خیلی دقیق و مقرراتی است. دو کودک خانواده بسیار بازیگوش هستند و این خانواده در انتخاب پرستار برای کودکانشان دچار مشکل شده است.

پدر تصمیم می گیرد به روزنامه تایمز سفارش یک آگهی دهد و کودکان از جانب خود یک نامه برای پدر می آورند که در آن نامه مشخصات فرد مورد نظر خود را نوشته اند.پدر بعد از خواندن نامه آن را پاره می کند و به شومینه می اندازد این نامه خود به خود بهم چسبیده می شود و به مری پاپینز می رسد پرستار افسانه ای که صرفا تا تغییر جهت باد می خواهد پرستار این خانه بماند.در این بین ماجراهایی اتفاق می افتد که در این ماجراها حتی پدر خانواده متوجه می شود که تفکر بازیوار مری پاپینز چقدر جذاب است.

مری پاپینز و گیمیفیکیشن
مری پاپینز و گیمیفیکیشن

مری پاپینز و گیمیفیکیشن

مری پاپینز پرستاری است که بعد از آمدن به خانه  خانواده بنکس جمله ای می گوید که هیچگاه نمیدانسته بعد از بوجود آمدن مفهوم گیمیفیکیشن از جملات مقدس این حوزه شناخته می شود:

“در هر کاری که می توان انجام داد المانی از فان وجود دارد شما فان را پیدا می کنید و بلافاصله کارتبدیل به بازی می شود”

با این نگاه به کودکان گفته می شود که بیایید اتاق را تمیز کنیم کودکان می گویند که نه ما نمی خواهیم اتاق را تمیز کنیم ما می خواهیم بازی کنیم و مری پاپینز افسانه ای به آن ها نشان می دهد که می توان تمیز کردن اتاق  را با دید بازی نگریست!

حتی زمانی که بچه ها قرار است داروهای تلخ بخورند این تفکر بازیوار سبب می شود که آن ها حاضر شوند با شوق زیادی دارو بخورند.

یکی دیگر از مواردی که این نوع تفکر بازیوار در فیلم دیده می شود وقتی است که برت که دوست قدیمی مری هست می خواهد دودکش اتاق را تمیز کند کاری که از نظر ما و کودکان اصلا فان نیست اما وی چه می گوید ؟می گوید که میدانستید که فقط ستاره ها ،خدا و ما تمیزکنندگان دودکش آن بالا را می بینیم؟بالاتر از هرچیز دیگری! ننی مکفی هم موضوع ویدیویی دیگری بود که به گیمیفیکیشن مرتبط است.

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

4 پاسخ

  1. مطالب جالبى بودن بى صبرانه مشتاق ادامه مطالب هستم

  2. سلام به شما دوست عزیز. چند مدتیه این اصطلاح رو شنیدم و موضوع جذابی شده برام. چون خودم در حوزه آموزش آنلاین فعالیت دارم بسیار مشتاقم که در این حوزه کسب دانش کنم و بتونم از گیمیفیکیشن استفاده کنم. ممنون از سایت خوبتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب