با سلام، کامران حاتمی هستم، مدیر سایت آقای گیمیفیکیشن، و امروز راجع به چک لیست گیمیفیکیشن صحبت میکنیم. اگر هنوز نمیدانید گیمیفیکیشن چیست و یا چرا باید به گیمیفیکیشن اهمیت دهیم پستهای مربوطه را بخوانید. در ادامه پست بررسی عوامل موفقیت یک پروژه گیمیفیکیشن به معرفی یک چک لیست گیمیفیکیشن میپردازیم.
خب موقع پیاده سازی گیمیفیکیشن نیاز هست که یک سری مطالب را بررسی کنیم برای همین منظور در ابتدا این موارد را معرفی میکنیم و سپس چک لیست نهایی را در اختیار شما قرار میدهیم. نکته مهم این است که باورهای اشتباه راجع به گیمیفیکیشن زیاد است و شاید بهتر باشد اول آن باورها را بشناسیم.
چک لیست گیمیفیکیشن فاز اول
- پروسه یا تسکی که میخواهید آن را گیمیفای کنید چه چیزی است؟ اکثر افراد میگویند میخواهیم تسک الف را گیمیفای کنیم. اما چه بخشی از آن را میخواهی گیمیفای کنی!
- چرا میخواهی آن را گیمیفای کنی؟ شاید خیلیها این سوال را سوال اول قراردهند، اما سوال اول، درک بهتری از سوال دوم میدهد. آیا این گیمیفایکردن باعث بهبود چیز خاصی میشود؟ آیا مضراتی دارد؟
- چگونه میخواهی این کار را انجام دهی؟ خب، تا اینجا شما متوجه شدید که چه چیزی را و برای چه میخواهید گیمیفای کنید. آیا لیدربورد و بج به شما کمک میکند؟
فاز دوم
- فیدبک بگیرید، بسیار مهم است که بدانید کاربر شما چه فیدبکی دارد. اگر فکر میکنید فیدبک گرفتن به کار شما نمیآید، احتمالا طرح شما با مشکل روبهرو میشود. به طرح خود غره نشوید و طرحهای جایگزین را مد نظر قراردهید.
- معیارها را بسنجید. شما باید برای راهحل خود، یک سری معیار تعریف کنید. اگر نمیتوانید بگویید یک تغییر در سیستم اتفاق افتادهاست یا در عملکرد کارمندانتان بهبود دیده میشود، پس چگونه میخواهید به مدیریت بگویید که کار شما مثبت بوده است.
چک لیست کلی گیمیفیکیشن
- من میدانم چه چیزیرا گیمیفای میکنم.
- من میدانم چرااین کار را انجام میدهم.
- من میدانم که چگونه این کار را انجام میدهم.
- من این کار را با کاربران احتمالی بررسی کردهام.
- من یک محصول بتا درست کردهام.
- من کاربران را در سیستم بتا تست کردهام.
- از کاربران فیدبک گرفتهام.
- من بر اساس فیدبک، تغییراتی ایجاد کردهام.
- من راهحل را لانچ کردهام.
- من معیارهای موفقیت و شکست را تعیین کردهام.