طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

گیمیفیکیشن برای آموزش ریاضی؛ Dragonbox یادگیری جبر آسان تر از همیشه

dragonbox
dragonbox

قطعا می‌دانید که یکی از مهم ترین حوزه‌هایی که از گیمیفیکیشن می‌توانیم استفاده کنیم، مبحث شیرین آموزش است.  البته فهمیدن چرایی این موضوع کار پیچیده‌ای نیست! یادگیری برای خیلی از افراد یک کار خسته‌کننده است و گیمیفیکیشن می‌خواهد ذهنیت افراد را از یادگیری عوض کند. به این صورت که یادگیری می‌تواند بسیار جذاب باشد! گیمیفیکیشن در آموزش در ریاضی به همین دلیل یک مبحث خاص محسوب می‌شود بسیاری از افراد از ریاضی بدشان می‌آید پس باید از گیمیفیکیشن استفاده کنیم.

در این پست به بررسی یک بازی آموزشی به نام Dragon Box می‌پردازیم. (این موارد در حقیقت بازی جدی هستند و نه گیمیفیکیشن) هدف آشنایی شما مخاطبین عزیز با یک صورت مسئله است آن هم اینکه چگونه می‌توان برای یک مقطع خاص از گیمیفیکیشن استفاده کرد. قطعا استفاده از یک گیمیفیکیشن کلی برای تمامی مقاطع تحصیلی ریاضیات کارغیر ممکنی است! پس با ما همراه باشید.

گیمیفیکیشن برای آموزش ریاضی : DragonBox از شعار تا عمل

شعار این اپلیکیشن این است که چرا باید مدت زمان زیادی صبر کنیم تا جبر را یاد بگیریم!؟ من زمانی که افسرده می‌شوم، انتگرال حل می‌کنم! پس قطعا شخص مناسبی برای اظهار نظر نیستم ولی خب قطعا دانش آموزانی هستند که عاشق این درس هستند اما احتمالا  این درس موضوع جذابی برای همه دانش آموزان نیست!

خیلی از کودکان، جبر را به صورت مکانیکی یاد می‌گیرند بدون اینکه واقعا متوجه باشند که چه مکانیزم هایی در پشت پرده وجود دارد. در همین لحظه از شما تقاضا دارم که برای چند لحظه صبر کنید و به این نکته فکر کنید که اگر قرار بود با یک بازی حل کردن معادلات را به کودکان آموزش می‌دادید این بازی چه ویژگی هایی داشت.

خب امیدوارم که تقلب نکرده باشید! در بازی dragon box المان‌های تصویری به منظور نشان دادن تعادل دو سمت یک معادله استفاده شده اند. هدف حذف کردن تمامی عناصر غیر ضروری برای برقراری یک معادله است وقتی کودک به مراحل بالاتر می‌رسد به معادلاتی می‌رسد که نزدیک به معادلاتی هستند که در مدرسه به وی تدریس می شوند.

به شخصه عاشق ریاضی هستم اما افراد زیادی را می‌شناسم که از ریاضی متنفر بودند و انجام دادن تکالیف ریاضی برای آن‌ها بسیار دشوار بود تارگت این بازی دقیقا این افراد است افرادی که عاشق این بازی هستند نه به خاطر این که ریاضی آن‌ها بهتر شود بلکه به خاطر این که خود بازی برای آن ها زیباست!

برخی از دیگر نمونه‌های بازی جدی که در سایت وجود دارد:
  1. آموزش امنیت سایبری به کودکان با گیمیفیکیشن
  2. گیمیفیکیشن برای آموزش ریاضی ؛ Dragonbox یادگیری جبر آسان تر از همیشه
  3. بازی The World Peace Game؛ یک بازی برای صلح!
  4. Conspiracy code بازی آموزش تاریخ امریکا
  5. Sokobond یک بازی جذاب برای آموزش شیمی

  6. SCOOP! بازی جدی برای کاهش اضطراب ریاضی!
  7. Prodigy Math

جمع‌بندی

اگر تفاوت آموزش مبتنی بر بازی و گیمیفیکیشن را نمی‌دانید، پست مربوطه را بخوانید. ما برای اینکه خیلی‌ها این دو مبحث را اشتباه می‌گیرند، هر دو موضوع را پوشش می‌دهیم. به دلیل اینکه طراحی بازی آموزشی از خدمات اصلی ماست و یک پلتفرم گیمیفیکیشن داریم که ترکیب گیمیفیکیشن در آموزش و بازی جدی است این موضوع برای ما بسیار مهم است.

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

3 پاسخ

  1. سلام عالی بود وآیا نسخه ترجمه ایرانی بازی وجود داره و من این اجازه رو دارم که از این بازی برای کار پایان نامه استفاده کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب