طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی؛ 7 راه حل کلی

گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی
گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی

گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی به چه معناست و چرا باید از آن استفاده کنیم ؟ محتوای تولید شده توسط مشتری ابزاری قدرتمند برای افزایش فروش است، اما آیا می‌دانید که چگونه این دسته از محتوا را جمع آوری کنید و آن را بهبود دهید؟ اولین چیزی که باید یادبگیرید این است که چگونه مشتریان خود را تشویق به اشتراک گذاری محتوای مرتبط به برندتان کنید.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)

برای وادار کردن مشتریان به اشتراک گذاری اطلاعات، شما باید اساس گیمیفیکیشن را فرا بگیرید. برندهای موفق این دسته از تاکتیک‌ها رادرکمپین‌های بازاریابی اجتماعی خود به کار می‌‏برند. برای کمک به شما در آغاز این کار، در این مقاله تعدادی ایده مطرح شده است تا شما بتوانید با استفاده ازآن لایه ای از بازیکاری رادر طراحی کمپین مبتنی بر محتوای تولید شده توسط کاربر به کار گیرید.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:ایجاد جدول برندگان

رتبه بندی مطالب ثبت شده و نمایش دادن نتایج روی رسانه شخصی شما می‌تواند آگاهی و انگیج شدن کاربر را افزایش دهد. اگر شما پلتفرم بازاریابی بصری ندارید، می توانید موارد ثبت شده را بر اساس تعداد لایک‌ها، اشتراک گذاشه شدن، ترافیک و یا بر اساس فرمول خودتان رتبه بندی کنید. جدول برندگان جز رقابتی کمپین شما را ایجاد کرده ومشوقان برند شما را ترغیب به نوشتن پست‌های خلاقانه و با کیفیت می‌کند. احتمالا بهترین محتوای نوشته شده توسط کاربر به طورطبیعی بیشترین میزان تصدیق اجتماعی را دریافت خواهد کرد، اما ایرادی ندارد اگر از طریق کانال های اجتماعی خودتان برای بیشتر درگیر شدن مخاطبان آن را به اشتراک بگذارید.

گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی ؛چدول برندگان
گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی ؛چدول برندگان
  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:مشتریان خود را بشناسید

بعضی از طرفداران برندها محتوا را صرفا برای لذت آن، تولید می‌کنند، اما اگر پیشنهادهای خاصی ارائه دهید، می‌توانید میزان پست‌های اجتماعی را افزایش دهید. زمانی که تصمیم می‌گیرید به مشتریانتان برای محتوای‌شان پاداش دهید، بادقت سعی  کنید تا مشتریانتان را بشناسید. آیا می‌خواهید سازمان شما آنها را به عنوان مشوق برندتان رسمیت ببخشد؟ به آنها به طور رایگان محصولی ارائه کنید؟در سایتتان به آنها خدماتی ارائه کنید؟به آنها امتیاز وفاداری بدهید؟تخفیف یا کوپن ارائه کنید؟و یا به طور کلی برنامه کاملا متفاوتی دارید؟نهایتا هر کاری که می‌کنید باید مشتریانتان و آن چه را که بیش از هر چیز دیگری برایش ارزش قائل هستند را شناسایی کنید، دراین صورت تشویق کردن آنها برای شما راحت‌تر است.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:یک جامعه آنلاین ایجاد کنید

پیوستن به یک برند نوعی بیانیه درباره سبک زندگی هر فرد است. یک فضای آنلاین ایجاد کنید تا طرفداران شما با هم ارتباط برقرار کنند. سوای استفاده ازهشتگ در رسانه‌های اجتماعی و یا یک انجمن پرسش وپاسخ باشد، به مشتریان خود این کمک را می‌کنید که به کمک برند شما یکدیگر را بیابند. زمانی که شروع به گسترش جامعه خود کردید، در گفت و گوها شریک شوید و با اعضایی که بیشترین فعالیت را دارند روابط قوی بسازید. این یک مورد اثرگذار گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی می باشد.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:ارزش‌های خودرا به اشتراک بگذارید

نسل هزاره[1] برای حرکت‌های اجتماعی ارزش قائل است و تمایل دارد برندهایی را ببیند که عاشق کمک کردن به جامعه هستند. ایجاد کمپین‌های انسان دوستانه ( مانند کمپین “یکی بخر یکی بده” شرکت پاسیفیا بیوتی[2] و یا کمپین “عشق سفر ” شرکت ماریوت[3]) نه تنها راه بسیار عالی برای نشان دادن درستکاری شما می‌باشد، بلکه بیانگر این است که برای شما چیزی فراتر از سودتان ارزش دارد. این تکنیک گیمیفیکیشنی ارزش‌های اساسی برند شمارا تقویت می‌کند.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:داده‌های شبکه‌های اجتماعی را دنبال کنید

آیا عکس‌های یکی ازمشتریان شما بیش از هزاربار به اشتراک گذاشته شده‌اند؟ بعد از پخش شدن آنها روی کانال‌های رسانه‌ای خودتان میلیونها بار دیده شده است؟ این دسته از معیارهای رسانه‌های اجتماعی را با مشتریان خود در میان بگذارید. این احتمال وجود دارد که آن‌ها با توجه به تعداد افرادی که به عکسشان عکس‌العمل نشان داده‌اند، تحت تاثیر قرار بگیرند. این یک روش ساده برای نشان دادن اثرگذاری مشتریان خود و دسترسی به آنها زمانی که با نام برند شما همکاری می‌کنند.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:مشتریان خود را به چالش بکشید

شما نمی‌خواهید که موانع برای اغاز همکاری کاربران بابرند شما زیاد باشد، اما برگزاری مسابقاتی که کاربران رابه چالش بکشد می‌تواند تاثیر گذار باشد. مردم عاشق این هستند که دستاوردهای خود را به رخ بکشند. جدای ازین که دستاوردشان یک بدن عضلانی باشد و یا دوچرخه سواری تا یک قله، موفقیت کاربر خودرا جشن بگیرید.چالش ها یکی از مهم ترین المان های گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی می باشند.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی اجتماعی:پیاده‌سازی نوار پیشرفت

یک نوار پیشرفت برای افرادی که تبدیل به فردی تاثیر گذار روی برندتان می‌شوند ایجاد کنید. چه تعداد عکس از محصولات شما توسط افراد تاثیر گذار برندتان در ماه به اشتراک گذاشته می‌شود؟ چه تعداد دنبال کننده (فالوئر) در شبکه‌های اجتماعی‌شان دارند؟ معیارهای ملموس مورد نیاز مشتریان  برای تکمیل 100% نوار پیشرفت و تبدیل شدن به فردی تاثیر گذار روی برندتان را شناسایی و با مشتریانتان به اشتراک بگذارید.

اگر شما محرک‌های قوی، تقویت کننده‌های اجتماعی وپاداش‌های مناسب برای تشویق کاربرانتان تهیه کنید، آنها برای تولید محتوا انگیزه بیشتری خواهند گرفت، موفق‌تر عمل کرده و بازخوردفعالانه‌تری خواهند داشت. با توسعه فعالیت‌های بازاریابی خود با محتوای تولید شده توسط کاربر و گیمیفای کردن استراتژی بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی‌تان، نه تنها بازاریابی خود را بهبود می بخشید بلکه با فعال‌ترین مشتری ها نیز روابط ماندگاری برقرار خواهید کرد.

[1] نسلی که بین سال های 1980 تا 2000 بدنیا امده اند

[3] Pacifica Beauty’s #BuyOneGiveOne

[4] Marriott’s #LoveTravels

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

4 پاسخ

  1. اصطلاح بازاریابی اجتماعی با رسانه های اجتماعی و بازاریابی رسانه های اجتماعی مفهومی کاملا متفاوت است. لطفا اصلاح بفرمایید.

  2. ممنون از محتوای خوب ولی خوب میشد اگه یکم بیشتر از ویرگول تو جملاتتون استفاده میکردین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب