Ribbon Hero یک مثال خوب از گیمیفیکیشن مایکروسافت است و البته یکی از بهترین نمونههای گیمیفیکیشن در آموزش است. متاسفانه خیلی اوقات ما تصور میکنیم که هنگام استفاده از گیمیفیکیشن آموزش باید یک مسئله خیلی پیچیده و تخصصی را آموزش دهیم!
این تفکر به کلی غلط است و البته باید توجه داشت که مشکل واقعی در دنیا آموزش مسائل بسیار ساده هستند. برای مثال پیتزا پمینای کاله اگر به درستی پخته شود، یک پیتزای فوق العاده است. پختن این پیتزا، تنها 5 مرحله دارد که اگر در آن اشتباه کنید تجربه خوبی از این پیتزا ندارید. حال به این موضوع فکر کنید که چگونه با گیمیفیکیشن میتوان کاری کرد که افراد این 5 مرحله را حتما یاد بگیرند تا تجربه خوبی داشته باشند.
معرفی Ribbon Hero
Ribbon Hero یک ابزار برای کمک به آموزش کاربران آفیس 2007 و 2010 در مورد چگونگی استفاده از ابزارهای موجود است که به صورت رایگان در مایکروسافت قابل دانلود است. پس از نصب، این ابزار میتواند با هریک از برنامههای کلیدی Office مانند Excel، Word و PowerPoint شروع شود.
بازیکن با چالشهایی روبه رو میشود که میتواند در صورت پاسخ و تکمیل آن امتیاز کسب کند. کمی بیشتر به این قضیه فکر کنید بسیاری از محصولات پولی نرم افزاری به اینگونه عمل میکنند که به شما، یه دورهی زمانی محدودی برای استفاده می دهند و پس از پایان این دوره زمانی از شما میخواهند که پول پرداخت کنید حال اگر شما طرز استفاده از محصول را یاد نگیرید، چه اتفاقی میافتد؟
چالشهای ریبون هیرو
چالشها در این محصول به چهاربخش تقسیم میشوند:
- دستکاری متن
- طراحی صفحه و قالب بندی
- نمایش هنری
- نقاط قوت
در سه بخش اول چالشهای مختلفی طراحی شدهاست تا به کاربران یک ویژگی کلیدی معرفی شود و آنها برای طی کردن این مرحله باید تلاش کنند و یک متن را ویرایش کنند. بخش آخر، چالش خاصی ارائه نمیدهد، بلکه ویژگیهایی را لیست میکند که در خارج از بازی برای جمع آوری امتیازات میتواند استفاده شود. نیمی از کلیهی امتیازات قابل دسترس را میتوان از طریق چالشهای ارائه شده در بازی از طریق سه بخش به دست آورد.
این نمونهی گیمیفیکیشن مایکروسافت با ایجاد وظایف کوتاه و مرتبط، فراهم کردن فیدبکهای سریع و تلاش برای درگیر کردن و علاقهمند کردن کاربر، توجه زیادی به طراحی چالشها کرده است. همچنین تلاش کردهاست تا سطح دشواری برنامه قابل کنترل و در عین حال چالشبرانگیز باشد. به طور کلی این باعث پیشرفت بیشتر و توسعه مهارتهای اداری میشود.
هر بازیکن میتواند امتیازات خود را در فیسبوک به اشتراک گذارد و دستاورد خود را با دوستانش در فیسبوک مقایسه کند. در اصل این ابزار، یک آموزش نرم افزاری است.
شاید این بازیابزار، شما را به یاد مرلین بیندازد. اگر جوان هستید احتمالا مرلین را به یاد نمیآورید. مرلین شخصیتی مثل این شخصیت بود و وظیفهی ارتباط با کاربر را داشت. اما یک سوال بسیار مهم در اینجا شکل میگیرد! اگر این نمونهی گیمیفیکیشن مایکروسافت را ما به عنوان یک نمونه گیمیفیکیشن موفق مطرح می کنیم، چرا این تجربه در بقیه ورژنها اتفاق نیفتاد؟
چرا مرلین دوست داشتنی در نسخههای نهایی آفیس وجود ندارد؟در صورتی که تعداد کامنت ها به عدد 20 برسد جواب این سوال را در همین پست اعلام می کنم. حال به نظر شما این مورد گیمیفیکیشن است یا یک بازی جدی ؟
برخی نمونههای دیگر از گیمیفیکیشن در آموزش:
- DuoLingo: یادگیری یک زبان جدید
- ممرایز: آموزش زبان انگلیسی
- ClassDojo : تبدیل کلاس به یک بازی
- GoalBook: گردهم آمدن تیم های دانش آموزی کنار یکدیگر
- The World Peace Game: شبیه سازی سیاسی مبتنی بر بازی
4 پاسخ
عالی بود
خیلی جالب بود
ممنون لطف دارید
فکر کنم چون گفتید میتونستند امتیازاتشونو توی فیس بوک بزارند و رقابت کنند و بعد از ورود برنامه ها و پلتفرمهای دیگه و کم فروغ شدن فیس بوک این تصمیم گرفته شده.