طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

معرفی کتاب not everyone gets a trophy

Book not everyone gets a trophy

در کتاب‌هایی مثل not everyone gets a trophy حتی یک دفعه هم کلمه گیمیفیکیشن به کار نرفته‌است. اما خواندن کتاب‌های اینچنینی باعث می‌شود که پازل ذهنی شما راجع به گیمیفیکیشن کامل شود. این کتاب در حوزه گیمیفیکشین در منابع انسانی است.

کتاب not everyone gets a trophy راجع به چه موضوعیست؟

همانطور که قبلا گفتم، کاربرد گیمیفیکیشن در 4 حوزه کلی است که یکی از آن‌ها منابع انسانی است. تمرکز کتاب راجع به gen yers است که اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم نسل جدید را شامل می‌شود و البته اینکه نسل جدید در محیط کار به چه شکل هستند و باید به چه شکل با آن‌ها برخورد داشت تا بتوان یهترین خروجی را گرفت.

قسمت هایی از کتاب

هدف من از نوشتن مطالب راجع به خلاصه های کتاب این است که شما با خواندن این متن متوجه شوید که آیا این کتاب برای شما خوب است یا خیر و تصمیم نهایی راجع به خواندن یا نخواند کتاب را بگیرید. به همین دلیل و با توجه به فیدبک خوانندگان سایت تصمیم گرفتم بخش‌هایی از کتاب را نیز که مورد توجه من قرار گرفت را بیاورم.

در اینجا خلاصه قسمتی از کتاب را می‌خوانید که راجع به باورهای غلط راجع به این نسل است. در کتاب راجع به هر باور و اینکه چرا این باورها غلط است، توضیح داده شده اما من صرفا تیتر وار راجع به باورهای غلط صحبت می‌کنم:

  • این افراد بی وفا هستند و تعهدی به کارفرمای خود ندارند.
  • این افراد کارهای تکراری را انجام نمی‌دهند.
  • آن‌ها اطلاعات کافی ندارند و میزان توجه کمی دارند.
  • کار برای آن ها باید حتما سرگرم‌کننده باشد.
  • آن‌ها می‌خواهند به تنهایی کار خود را انجام دهند.
  • آن‌ها می‌خواهند مدیرانشان کارشان را انجام دهند.
  • آن‌ها اهمیتی به مسیر توسعه شغلی نمی‌دهند.
  • پول و دیگر انگیزاننده ها برایشان مهم نیست.
  • پول تنها چیزی است که برای آن‌ها مهم است(یعنی هم دیدگاه قبلی و هم این دیدگاه در جامعه راجع به آن‌ها وجود دارد)
  • آن‌ها به بزرگ تر از خود احترام نمی‌گذارند.
  • آن‌ها تنها از کامپیوترها می‌خواهند یاد بگیرند.
  • محال است که این افراد تبدیل به افرادی شوند که مدت طولانی در یک شرکت باقی بمانند.

در کتاب در ادامه راهکارهایی برای هر زیرمجموعه از منابع انسانی داده شده است خصوصیات خاص این نسل در کار تشریح شده است. برای مثال به عقیده نویسنده کتاب، روز اول کار برای این افراد بسیار مهم است و تقریبا یک فصل فقط راجع به چگونگی مدیریت روز اول توسط این افراد توضیح داده شده است.

نویسنده کتاب چه کسی است؟

نویسنده کتاب not everyone gets a trophy آقای بروس تالگان است. تالگان یک شخصیت بسیار شناخته شده بین المللی است که راجع به تغییر نسل نیروی کار تخصص دارد کتاب های دیگری نیز دارد از جمله:

  • It’s Okay to Be the Boss: The Step-by-Step Guide to Becoming the Manager Your Employees
  • The 27 Challenges Managers Face: Step-by-Step Solutions to (Nearly) All of Your Management Problems
  • Bridging the Soft Skills Gap: How to Teach the Missing Basics to Todays Young Talent
  • The Art of Being Indispensable at Work: Win Influence, Beat Overcommitment, and Get the Right Things Done
  • It’s Okay to Manage Your Boss: The Step-by-Step Program for Making the Best of Your Most Important Relationship at Work

نکته جالب توجه این است که تالگان را در ایران به خوبی می‌شناسند و کتاب‌های زیادی از وی در ایران چاپ شده است از جمله کتاب 27 چالش پیش روی مدیران که این کتاب مشهورترین کتاب وی در ایران است. از طرف دیگر کتاب not everyone gets a trophy یک بار در سال 2009 نوشته شده است و با تغییر اسم در سال 2016 دوباره ویرایش شده است و به جای لفظ gen yers از millenians استفاده شده است یعنی بازه سنی در نسخه جدید کوچکتر در نظر گرفته شده است.

اما این کتاب چه ارتباطی با گیمیفیکیشن دارد؟

تقریبا در هر کتاب‌ گیمیفیکیشن که به صورت اختصاصی راجع به گیمیفیکیشن در منابع انسانی صحبت شده است این کتاب به عنوان مرجع معرفی شده است. نکته بسیار مهمی که همواره به آن اشاره می‌کنم این است که اگر شما بخواهید گیمیفیکیشن را در هرچیزی استفاده کنید اول باید آن چیز را بشناسید اگر در حوزه منابع انسانی کار می‌کنید نمی‌توانید بدون داشتن دانش منابع انسانی چیزی طراحی کنید چه گیمیفیکیشن چه هرچیز دیگر!

سخن نهایی

اگر مدیر منابع انسانی هستید و قصد دارید با نسل جوان کار کنید مجبورید این کتاب را بخوانید! این اولین بار است که من از لفظ مجبور برای خواندن یک کتاب در سایت استفاده می‌‌کنم! به هیچ عنوان راهکار دیگری ندارید! اگر مدیرعامل هستید و حس می‌کنید که نسل جدید خیلی به شما احترام لازم را نمی‌گذارد مجبور هستید این کتاب را بخوانید.

دیگر کتاب های نقد شده

لیست زیر لیست کتاب‌های دیگری است که در سایت به نقد آن پرداخته‌ام برای دریافت این کتاب زیر همین پست کامنت بگذارید تا کتاب برای شما ایمیل شود. همچنین کتاب فرستاده شده را حتما با نرم افزار Foxit reader باز کنید تا هایلایت‌ها و نقدهای من به کتاب را نیز مشاهده کنید.

  •  

 

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

7 پاسخ

  1. سلام، اگر ممکنه فایل کتاب رو واسه منم بفرست. ممنون

  2. سلام ممنون از مطلب خیلی مفید و کاربردی . خیلی خوبه آدم بفهمه از کجا شروع کنه . ممنون میشم برام کتاب رو بفرستین .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب