طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

SCOOP! بازی جدی برای کاهش اضطراب ریاضی!

SCOOP! بازی جدی برای کاهش اضطراب ریاضی!
SCOOP! بازی جدی برای کاهش اضطراب ریاضی!

قبل از معرفی scoop باید بگوییم که شاید برای شما یا اطرافیان تان پیش آمده باشد که در امتحان ریاضی یا حتی در کلاس ریاضی دچار اضطراب شده و قادر به حل مسائل نباشید. ممکن است هنگام محاسبات ریاضی کف دست شما عرق کند، ضربان قلب تان بالا رود یا حتی احساس خفگی کنید!

این فقط شما نیستید که در مواجهه با اعداد دچار اضطراب و ترس ناگهانی می‌شوید. به گفته گاردین، اعتقاد بر این است که تنها در انگلستان بیش از 2 میلیون کودک تحت تأثیر اضطراب ریاضی قرار دارند.(اگر هنوز نمی‌دانید بازی جدی چیست کلیک کنید.)

اضطراب ریاضی چیست؟

اضطراب ریاضی به ترس از اعداد گفته می‌شود. به زبان ساده، هنگام بروز اضطراب ریاضی، ناگهان همه اعمال ریاضی از ذهن پاک می‌شود؛ و فرد هرچه بیشتر تمرکز می‌کند، کمتر یادش می‌آید. این پدیده باعث می‌شود حافظه کاری ذهن که نقش اصلی را در حل مسائل دارد، در اثر این اضطراب درگیر شده و در نتیجه توانایی ذهن برای حل مسئله کاهش یابد و عملکرد فرد را ضعیف می‌کند. در واقع داشتن اضطراب از عملکرد ضعیف در ریاضی، خود باعث عملکرد ضعیف می شود.

علائم اضطراب ریاضی ممکن است متفاوت باشد، اما به طور معمول در مواجهه با ترشح کورتیزول (هورمون استرس) با ارائه یک مسئله ریاضی، ذهن دانش آموز باعث ایجاد علائمی می‌شود که منعکس کننده استرس در بدن است (تنش ، احساس فلج ، فراموشی ، عرق و غیره). این موضوع به تجربه یادگیری دانش آموزان نه تنها در ریاضیات بلکه در سایر رشته ها از طیف STEM که از ریاضی استفاده می‌کنند آسیب می‌زند.

علت اضطراب ریاضی

علت اضطراب ریاضی ممکن است آسیب‌هایی باشد که در گذشته به وجود آمده است که در آن کار با اعداد با احساسات شدید مانند ترس همراه بوده، و بر خودکارآمدی شخص (اعتقاد به توانایی خود در انجام یک کار) تأثیر گذاشته است.

دانش‌آموزان دارای اضطراب ریاضی از خود، کارآیی پایین نشان می‌دهند و این فقدان توانمندسازی به معنای واقعی کلمه می‌تواند فرآیند تفکر را در هنگام کار با اعداد فلج کند. از طرف دیگر دانش‌آموزان دارای خودکارآمدی بالا هنگام کار با اعداد، توانمند هستند و به همین دلیل احتمالا موفقیت و درگیری ذهنی بیشتری در ریاضی دارند. در هر دو حالت ، ذهن بدن را به دست می‌گیرد.

امی كودی در گفتگوی TED این ایده را ارائه می‌دهد كه بر خلاف واقعیت قدیمی كه می‌گوید این ذهن است كه بدن را تغییر می‌دهد، بدن می‌تواند ذهن را تغییر دهد. “ذهن”  در صحبت‌های او، به عنوان هورمون‌ها تعریف می‌شود و به طور خاص، دو حالت که نشان می‌دهد: حالتی که فرد احساس قدرتمندی می‌کند (تستوسترون)، وحالتی که در برابر استرس واکنش نشان می‌دهد(کورتیزول).

Scoop

در این آزمایش نمونه‌هایی از بزاق گروهی از افراد در آزمایشگاه جمع آوری شد. از آن‌ها خواسته شد كه 2 دقیقه یک موقعیت قدرتمندی را در نظر بگیرند و در حالت دوم یک موقعیت ضعیف، سپس نمونه‌هایی از بزاق آن‌ها دوباره برای مقایسه تفاوت سطح تستوسترون و كورتیزول جمع آوری شد. نتایج آزمایش به شرح زیر بود:

تستستورونتستستورون
تستستورون

سطح تستوسترون در حالت اول (قدرتمند) 20٪ افزایش یافته و در حالت دوم (ضعیف) 10٪ کاهش یافته است.

سطح کورتیزول در حالت اول (قدرتمند) 45٪ افزایش یافته و 15٪ در حالت دوم (ضعیف) کاهش یافته است.

کاهش علائم اضطراب ریاضی با زبان بدن !

خوشبختانه، مطالعات زیادی در باره اضطراب ریاضی انجام شده و حتی یک بازی آموزشی طراحی شده‌است که هدف آن کمک به این دانش‌آموزان در مقابله با علائم اضطراب ریاضی است.

محققان NYU-Poly ارتباط جالبی بین زبان بدن و تأثیر آن بر ذهن ایجاد کردند. آنها SCOOP یک بازی مبتنی بر Kinect طراحی کرده‌اند که می‌تواند باعث کاهش هورمون های استرس در دانش آموزان دوره متوسطه با اضطراب ریاضی شود.

در حالت قدرتمند ، بازیکن دست و بازوی خود را برای کنترل یک خط از کسری که می‌تواند منقبض یا گسترش یابد، حرکت می‌دهد؛ تا بتواند با کسری که در بالای صفحه قرار دارد مطابقت دهد.

در حالت دیگر هم هدف همان است، اما کاربر بازی را با استفاده از یک لپ تاپ روی یک میز و نه با حرکت کامل بدن کنترل می‌کند تا هنگام بازی کردن  درهر دو حالت بتواند تفاوت نحوه بروز احساسات را متوجه شود.

اگرچه کاهش اضطراب ریاضی شامل کارهای درونی زیادی می‌شود، اما می‌توان برای کاهش آن اقداماتی انجام داد. بازی‌ها در توانمندسازی افراد بسیار عالی هستند و طراحی بازی می‌تواند با کمک مطالعات انجام شده در مورد اضطراب و تغییر ذهن، باعث کاهش اضطراب ریاضی شود.

همچنین بازی‌های جدی زیر نیز می‌تواند برای شما جذاب باشد:

  1. آموزش امنیت سایبری به کودکان با گیمیفیکیشن
  2. گیمیفیکیشن برای آموزش ریاضی ؛ Dragonbox یادگیری جبر آسان تر از همیشه
  3. بازی The World Peace Game؛ یک بازی برای صلح!
  4. Conspiracy code بازی آموزش تاریخ امریکا
  5. Sokobond یک بازی جذاب برای آموزش شیمی

  6. Prodigy Math
تصویر فرشته قهرمان زاده
فرشته قهرمان زاده
من فرشته قهرمان زاده هستم. کارشناس شیمی و دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی. شیفته آموزش به روشهای جدید و کاربرد بازی و گیمیفیکیشن در آموزش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب