طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

What remains of Edith Finch و درس های آن برای گیمیفیکیشن آموزش

What remains of Edith Finch
What remains of Edith Finch

در فستیوال بازی های BAFTA که اخیرا در انگلیس برگزار شد، بعضی از بهترین بازی ها براساس طراحی بازی، صدا، تصویر، جلوه های ویژه، داستان و ابداعات معرفی شد. صنعت بازی ها به طور قابل توجهی در حال رشد است و یکی از دلایل پیشرفت گیمیفیکیشن و استفاده از آن در محیط های کاری نیز همین است.What remains of Edith Finch بازی خاص این فستیوال بود.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)

سال گذشته، 32.4 میلیون نفر در انگلیس بازی  کردند و این افراد چیزی حدود 4.2 میلیارد دلار هزینه کردند که باعث شد انگلستان پنجمین صنعت بزرگ در زمینه بازی شود. اسکاتلندی ها بازی Grand Theft Auto را ساختند که پس از راه اندازی در سال 2013، بیش از 6میلیارد دلار درآمد داشته است که حتی بیشتر از بزرگترین فیلم پر فروش دنیا (Avatar) بوده است.

برنده بهترین بازی BAFTA 2018، بازی “What remains of Edith Finch” بود که توسط کمپانی Giant Sparrow توسعه یافته است. این بازی یک بازی ماجراجویی معماگونه است که در یک خانه بزرگ در وسط جنگل صورت می گیرد.

داستان از این قرار است: آخرین عضو خانواده Finch به خانه قدیمی برگشته است تا بیشتر درباره اعضای خانواده اش بداند که با حوادث جالب روبرو می شود. داستان واقعا شما را جذب می کند، رمز و رازهای بسیاری در هر مرحله مطرح می شود و شما مجذوب بازی می شوید  تا به جستجوی آن ادامه دهید. یک کلید در را به مسیرهای مخفی باز می کند گاهی حتی ناگهان خودتان را به عنوان یک حیوان به جای انسان می بینید. این تکنیک ها باعث جذابیت بازی می شودو  یک رویکرد چندجانبه برای یک داستان می دهد.

حال بیاید به این بازی از زاویه  شخصیت های مختلف نگاه  کنیم. اگر به تیم توسعه این بازی نگاه کنیم، افراد مختلفی با تخصص های ویژه( از جمله طراح بازی، طراح روایت و داستان، سازندگان سطوح، نویسندگان موسیقی، متخصصین نرم افزار و…) در این پرژه مشغول به کار بوده اند. اگر این موضوع  را با افرادی که در یک تیم یادگیری الکترونیکی مشغول به فعالیت هستند مقایسه کنید(که تنها ممکن است یک نفر یا نهایتا دونفر در آن کار کنند؛ یک نفر به عنوان طراح یادگیری و یک نفر به عنوان توسعه دهنده یادگیری) به نتایج جالبی می رسیم مثلا اینکه اگر بخواهیم  یادگیری را به عنوان یک  بازی با داستان جذاب کنیم، حتما باید به افراد تیم و تخصص های آن  ها نگاهی بیندازیم.شاید نیاز به اضافه کردن افرادی به مجموعه خود باشیم!

بسیاری از محتواهای یادگیری مجازی به صورت سوم شخص نوشته شده است و کسی به شما می گوید که چه کاری باید انجام دهید. در بازی فوق، شما به عنوان اول شخص خودتان را پیدا می کنید. مسیری که در جنگل وجود دارد، شما را به سمت خانه راهنمایی می کند، در خانه می توانید راه خود را برای کاوش نیز انتخاب کنید.همچنین  گرافیک های جذابی وجود دارد تا روحیه متمایزی برای داستان ایجاد کند. واقعیت این است که گاهی اوقات جهان را از چشم یک انسان می بینید، اما گاهی اوقات ممکن است یک گربه یا یک جغد و… باشید!

در طراحی های گیمیفیکیشن، سعی می شود طرح های متفاوت و سبک های یادگیری خاص به کار رود تا افراد بیشتر درگیر فرآیند یادگیری شوند. یک راه برای به کاربردن طرح های خاص می تواند این باشد که از بازی های دیگر و عناصر و تکنیک های به کار رفته در آنها الهام بگیرید.

به طور کلی، برای افزایش درگیری کاربر و جذابیت بازی، باید به جنبه های مختلف داستان، از ریز تا بزرگ جوانب طراحی بازی دقت کافی کرد و تم هماهنگ و مرتبط را در همه داستان و بازی به کار برد.

نظر شما راجع به این بازی چیست چه نکاتی از این بازی برای طراحی گیمیفیکیشن در آموزش می توان به کار برد؟

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

3 پاسخ

  1. وااای این هم‌عالی بود مث باقی مطالب
    در پاسخ به سوال تون باید بگم واااااقعا محشره این بازی و همین چیزی که فرمودین اینکه دنیا رو از نگاه های مختلف میشه دید به نظرم می تونه کاربردی باشه برای بحث آموزش مثلا برای شیمی شما جای این عنصر هستین با این ویژگی ها فک کن وقتی قراره با این عنصری که این ویژگی ها رو داره ترکیب بشی فک میکنی چی ازت میمونه؟یا به چی تبدیل میشی؟ یا چیرو میسازی ؟
    عاااااااااااالیییییییی بود ممنون

  2. وااای این هم‌عالی بود مث باقی مطالب
    در پاسخ به سوال تون باید بگم واااااقعا محشره این بازی و همین چیزی که فرمودین اینکه دنیا رو از نگاه های مختلف میشه دید به نظرم خیلی می تونه کاربردی باشه برای بحث آموزش مثلا برای شیمی شما جای این عنصر هستین با این ویژگی ها فک کن وقتی قراره با این عنصری که این ویژگی ها رو داره ترکیب بشی فک میکنی چی ازت میمونه؟یا به چی تبدیل میشی؟ یا چیرو میسازی ؟ تو همه زمینه ها میتونه کاربردی باشه
    عاااااااااااالیییییییی بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب