طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گیمیفیکیشن در بانکداری چه حوزه ها و کارکردهایی دارد

گیمیفیکیشن در بانکداری

گیمیفیکیشن در بانکداری، از حوزه‌های پرکاربرد استفاده از گیمیفیکیشن است. هرچند، ناگفته نماند وقتی سخن از بانک‌ها می آید، در هر حوزه ای اعم از گیمیفیکیشن، با احتیاط و شک و تردید درک می‌شود. در این مقاله ما سعی داریم از کاربرد گیمیفیکیشن در این حوزه و همچنین مثال‌های این حوزه نام ببریم.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید)

بانک‌ها به‌عنوان مؤسسات خدمت‌رسانی موظف‌ هستند به ‌نحو مؤثری در تحقق نیازهای مشتریان گام برداشته و خود را با نیازهای جامعه هماهنگ سازد. محوری‌ترین عامل برای هر فعالیتی، مفهوم مشتری است. در واقع با تمرکز بر روی تثبیت جایگاه مشتری، می‌توان در پروژه‌های مختلف موفق بود.

و دقیقا استفاده از گیمیفیکیشن در بانکداری به معنای کاربرد قواعد و مکانیک‌های بازی برای ایجاد انگیزه و تعامل در مشتریان به منظور انجام فعالیت‌های خاص یا تغییر رفتار یک گروه هدف می‌باشد. در واقع، استفاده از این مکانیک‌ها، باعث می شود تا بانک‌ها با ترفندهایی غیر از افزایش نرخ سود و بهره به جذب مشتریان بپردازد.

همانطور که می‌دانید، گیمیفیکیشن به نیازها و خواسته‌های طبیعی انسان اهمیت داده و به آنها پاسخ می‌دهد، مانند نیاز به سادگی، سرگرمی، تعامل اجتماعی، پاداش و رقابت. بنابراین با استفاده از تمام این ویژگی‌ها، مشتریان به لحاظ احساسی متصل شده و از لحاظ ذهنی درگیر می‌شوند و در نتیجه با راه حل‌های مختلف بانکی سازگار می‌شوند.

گیمیفیکیشن در بانکداری  به وضوح بر انگیزه مشتری تاثیر می‌گذارد و آنها را وادار به تعاملات و استفاده از خدمات بانکی می‌کند، که در نهایت این تعاملات منجر به ایجاد سودآوری و ارزش‌افزوده از طریق مشتریان برای بانک خواهد شد.

حوزه هایی ازکه گیمیفیکیشن  می‌تواند برای آن پاسخگو باشد:

  • افزایش پس انداز و سرمایه گذاری
  • گیمیفیکیشن عادت برای صرفه جویی در پول و همچنین تغییر ذهنیت در مورد آن
  • آموزش به مشتری و آگاه ساختنشان از محصولات و خدمات جدید بانکداری و تعامل با آنها
  • ساده سازی درک محصولات و عملیات پیچیده بانکی
  • افزایش درک سواد مالی، مدیریت مسائل مالی مشتریان و فرزندان آنها
  • افزایش وفاداری مشتریان
  • استفاده از نرم افزارهای بانکی و کلیه خدمات بانکداری الکترونیکی
  • هدایت نسل جدید با استفاده از ایجاد اهداف و انگیزه ها در مسیر پس انداز مسکن
  •  وسعت آگاهی از طریق نرم افزارها و خدمات آنلاین
  • وام‌های بازنشستگی و پاداش به مشتریان برجسته
  • جمع آوری اطلاعات در مورد طرز فکر و بینش مشتریان

مثال گیمیفیکیشن در بانکداری

simple یک استارتاپ بانکی است که تلاش کرده است تا گیمیفیکیشن را به عنوان یک ارزش افزوده به سیستم بانکی خود اضافه کند. کاری که این شرکت انجام داده و برای کاربران آن جذاب بوده است، این است که به جای اینکه به کاربران خود نشان دهد چه میزان موجودی در حساب آن‌ها وجود دارد، مشخص می‌کند که هنوز چقدر دیگر می‌توانند ولخرجی کنند!

برای دیدن مثال‌های بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید. همچنین دیدن تدتاک زیر خالی از لطف نیست. و البته کتاب گیمیفیکیشن در بانکداری در اینجا خلاصه شده‌است.

کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 8 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام.

2 پاسخ

  1. ساختن کلمات موضوعی

    اگر بازی هانابی را با بازی واژگان ترکیب کنیم به صورتی که افرادی که در بازی هستند به همدیگر کمک کنند تا یک واژه ساخته شود، میشه به یک کلمه برسیم. مثلا اگر موضوع را بذاریم مهمونی. حالا چه چیزایی میخوایم. یه راهنما هم برای واژه ها هست. بچه ها میتونن به هم کمک کنند تا واژه ها ساخته بشه و مهمونی خوبی برگزار بشه. بعد اگر که کسی این وسط سوتی بده ممکنه کل زحمات جمع از بین بره. از طرف دیگه مهمه که بچه ها به هم کمک کنند نه تقلب. برای همین میشه از صدا درآوردن تا ادا بازی را به بازی اضافه کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب