طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گیمیفیکیشن در بازاریابی

گیمیفیکیشن در دنیا در سه حوزه سلامت، آموزش و بازاریابی بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای گیمیفیکیشن در کسب و کار، گیمیفیکیشن در بازاریابی است. شرکت‌ها، به دنبال گیمیفیکیشن در بازاریابی هستند. اهداف در این نوع شرکت ها عبارتند از :

گیمیفیکیشن در بازاریابی

در دید بسیاری از افراد، گیمیفیکیشن در بازاریابی چیزی بیشتر از یک برنامه وفاداری نیست. اما کارهای بیشتری در اینجا قابل انجام است. من فکر می‌کنم که بهترین توضیح دیدن مثال‌های متفاوت است.

نکته‌ی مهم از دید من این است که اگر شما محصول یا خدمتی ارائه می‌دهید که دارای یک ویژگی بسیار خاص است برای فهماندن این ویژگی بهترین ابزاری که می‌توانید از آن استفاده کنید گیمیفیکیشن است!

  1. Nike+ Fuelband و تجهیزات آن

شرکت نایک این نرم افزار را در ژانویه 2012 راه اندازی کرد. از آن زمان این محصول به یک ورزش پرطرفدار گیمیفای شده تبدیل گردید که باعث تغییر در شیوه‌ی زندگی مشتریان شده‌است. یکی از ویژگی‌های این اپلیکیشن، امکان اندازه گیری مسافتی است که هر روز کاربر می‌دود و همچنین مقایسه‌ی وضعیت خود با دوستانش از دیگر ویژگی‌های این اپلیکیشن است. از امکانات دیگر این اپلیکیشن، می‌توان به اندازه‌گیری کالری‌های سوزانده شده، رصد وضعیت خود نسبت به گذشته (برای ارائه فیدبک) و هدف‌گذاری برای آینده اشاره کرد. یکی از محبوب‌ترین لوازم جانبی Nike + ، دستبند Fuelband است که دستبندی با تکنولوژی خاص است که می‌تواند حرکات کاربر را نظارت کند. کاربر باید برنامه نایک +  را دانلود کنند و می‌توانند تمرینات خود را دنبال کنند.

نتیجه  : در سال 2011 تعداد بازیکنان  Fuelband  پنج میلیون نفر بود. که تخمین زده می‌شود تا پایان سال 2013 این آمار به 11 میلیون نفر رسیده باشد.

تحلیل: پس گیمیفیکیشن در بازاریابی توانایی تغییر سبک زندگی کاربران را هم دارد!

  1. My Starbucks Reward

استارباکس، همواره بر روی خدماتی که به نفع مصرف‌کنندگان می‌باشد، تمرکز کرده‌است. بسیاری از مدل‌های کسب و کار آن‌ها براساس محیطشان است. داخل هر فروشگاه یک محیط جذاب و شاد طراحی شده که بسیار پرطرفدار است. در نتیجه به دلیل محیط خارق العاده‌ی آن، مشتریان می‌توانند مدت طولانی‌تری از قهوه‌ی خود لذت ببرند.

استارباکس - گیمیفیکیشن - بازاریابی گیمیفیکشنی

این محصول چگونه کار می‌کند؟

این برند از تکنیک‌های گیمیفیکیشنی برای افزایش تجربه و همچنین افزایش فروش استفاده می‌کند. بازیکنان از طریق یک برنامه پاداش ثبت نام می‌کنند. هر دفعه که آن‌ها یکی از محصولات استارباکس را خریداری کنند، ستاره جمع می‌کنند. اما بازی اینجا متوقف نمی‌شود، بسته به میزان وفاداری کاربر، سه سطح وجود دارد. به هر میزان که خرید بیشتری از استارباکس داشته باشید، سطح شما افزایش می‌یابد و در نتیجه پاداش بیشتری می‌گیرید. نمونه‌هایی از این پاداش‌ها عبارتند از: یک فنجان قهوه اضافی، یک هدیه تولد یا حتی پیشنهادهای طراحی شده مخصوص هر مشتری.

نتیجه: در سال 2010 کاربران این اپ حدود 4.5 میلیون نفر بود. این کارت‌ها به تنهایی 3 میلیارد دلار فروش در هر سال داشت

تحلیل: تقریبا در هر زمینه‌ای کار اصلی گیمیفیکیشن این است که کاری کند تا کاربران کاری را بیشتر انجام دهند! یا مثلا اگر به صورت متوسط افراد 3 لیوان قهوه می‌خورند، کاری کند تا این میزان به 5 لیوان افزایش یابد.

  1. بازی انحصاری مک دونالد

شاید در صنعت فست فود، هیچ شرکتی به اندازه McDonald’s در دنیا محبوبیت و معروفیت نداشته باشد. مک دونالد با استفاده ازبازی کلاسیک مونوپلی، موفق به افزایش فروش محصولات خود شده‌است. وقتی کاربر محصولات خاصی از مک دونالد را خریداری می‌کند، بلیط‌هایی را دریافت خواهد کرد. هر بلیط نشان‌دهنده‌ی یک فضا در صفحه بازی مونوپلی است. با جمع کردن تعداد مشخصی تیکت از یک رنگ، آنها می‌توانند با مراجعه به هریک از رستوران‌ها جایزه خود را تحویل بگیرند.

تحلیل: به این سبک بازی‌ها ادورگیم می‌گوییم و در حقیقت گیمیفیکیشن نیستند. هدف اصلی پروموت کردن یک برند است.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی ؛ کوکاکولا را تکان بده!

کوکاکولا به عنوان یک شرکت پیش رو در توسعه تبلیغات خلاق و نوآورانه محصول شناخته شده‌است. در تمام تبلیغات آن‌ها، همان یک فعالیت ساده نوشیدن نوشابه نمایش داده می‌شود وتلاش شده به کاربر حس حماسی القاء شود. اینبار نیز یک تبلیغ گیمیفاید شده جالب از کوکا داریم: ” کوکاکولا را تکان بده”.

اما این به چه صورت کار می کند؟

در هنگ کنگ، یک اپلیکیشن رایگان برای نوجوانان ارائه شده است. در یک شبکه تلویزیونی که در طول شب این شبکه پخش می‌شود و برنامه دارد، در طول زمان پخش برنامه از کاربران خواسته می‌شود که گوشی‌های خودرا تکان دهند تا از تخفیفات و جوایزی مانند مک دونالد بهره ببرند.

  1. شکار مگنوم Magnum

شرکت شکلات Magnum یک کمپین بسیار هیجان انگیز و جدید برای راه اندازی خط بستنی خود ایجاد کرده‌است.

شکار لذت مگنوم، یک تجربه آنلاین حماسی

این برند با پشتیبانی از شرکایی مانند Citrine و YouTube، یک بازی آنلاین دیجیتال ایجاد کرده است که یادآور سوپر ماریو (قارچ خور) است. با این تفاوت که در اینجا، زمین بازی در سراسر صفحات اینترنت گسترده شده‌است. در این بازی، ماجراجویی‌های مختلف با سناریوهای منحصر به فرد طراحی شده‌است. در این برنامه، کاربران با خوردن شکلات در قسمت‌های مختلف سایت، امتیاز جمع می‌کنند و آن‌ها بر اساس امتیازهای جمع شده رتبه بندی می‌شوند. هنگامی که بازیکنان به سایت اصلی Magnum برگردند، بازی به پایان می‌رسد.

  1. گیمیفیکیشن در بازاریابی ؛اتصال بازی SeatPG

صندلی PG یک شرکت راهنمای تلفنی و ناشر نقشه‌های خیابانی است. آن‌ها از گیمیفیکیشن به منظور پروموت کردن نسخه‌های جدید اپلیکیشن خود استفاده می‌کنند. این برنامه می‌تواند برای پیدا کردن اطلاعاتی مانند بهترین مکان‌ها برای غذا خوردن و فرصت‌های شغلی ارسال شده‌ استفاده شود.

گیمیفیکیشن - بازاریابی گیمیفیکیشنی - Seat PG

بازی Seat PG

این نام تجاری یک بازی با تم “جست و جوی گنج” را در ایتالیا توسعه داد. بازیکن‌ها به تیم‌هایی از سه تا پنج نفر تقسیم می‌شوند تا جایزه‌ی 1000 یورویی را به دست آورند. کاربران باید معماهای مختلف که متناسب با برندشان می‌باشد، را در سراسر بازی حل کنند. از هر بازیکن در ابتدا سوال می‌شود که آیا علاقه‌مند به شرکت در بازی و ادامه‌ی آن هستند یا نه. نتیجه اینکه، این نام تجاری، پس از مدت کوتاهی از راه اندازی، 15000 بازدید داشت. در این بازی حدود 400 تیم تشکیل شد، که همه‌ی آن‌ها به طور فعال با این نام تجاری انگیج شده بودند.

  1. همه چشم ها بر روی S4

بازیکنان در این بازی به راحتی می‌توانند گوشی سامسونگ S4 را  به دست بیاورند. بازی به این صورت است که افراد تنها با نگاه کردن به یک صفحه دیجیتال برای مدت مشخصی به چالش کشیده می‌شوند. و در طی این مدت، آن‌ها با هر نوع حواس‌پرتی مختلف مانند واق واق کردن سگ‌ها، صداهای بلند، سرو کله زدن با افراد مختلف و غیره آزمایش می‌شوند. در صورتی که تمرکز خود را برای مدت مشخصی از دست ندهند، برنده می‌شوند.

 8. بازی ستاره Heineken

Heineken مدت زمان زیادیست که به عنوان یک شرکت ،که می‌تواند تجربه‌های بسیار جذاب را برای مصرف‌کنندگان  ایجاد کند شناخته شده‌است. این نام تجاری یکی از حامیان رسمی بازی لیگ قهرمانان است. آن‌ها از گیمیفیکیشن برای ایجاد درگیری ذهنی برای طرفداران در سراسر مسابقه به منظور افزایش آگاهی از برند Heineken استفاده کردند.

اما بازی این برند به چه شکل است؟

در طول لیگ قهرمانان، کاربران می‌توانند برنامه Heineken را دانلود کنند. هنگام تماشای بازی، پرسش‌های پیش‌بینی‌شده‌ای از آن‌ها پرسیده می‌شود، مانند: آیا پنالتی خواهند گرفت؟ آیا آن‌ها در عرض 20 ثانیه می‌توانند امتیاز بگیرند؟ امتیازات به پاسخ‌های صحیح داده می‌شود.

 9.گیمیفیکیشن در بازاریابی ؛ 4Foods- Good 4 all

4Food اولین زنجیره‌ی غذایی سریع است که در آن شما می‌توانید خلاقیت های ساندویچی خودتان را ایجاد و به اشتراک بگذارید. هیچ منوی واقعی وجود ندارد. مشتریان خودشان ساندویچ ها را براساس خواسته و میل خود آماده می‌کنند. کاربران در سایت ترکیبات مدنظر خود را می‌نویسند و سپس آن‌ها را با بقیه به اشتراک می‌گذارند. در سایت ممکن است ترجیحاتی برای ساندویچ‌های خاص بیان شود. محبوب‌ترین انتخاب‌ها، به صدر بالای جدول برندگان می‌رسند. و در زمان واقعی به روز می‌شود. این نه تنها شامل ترجیحات نسبت به هر وعده غذایی می‌شود، بلکه ارقام فروش نیز می‌باشد.

10- Lucozade Sport drink

در این مثال این شرکت برای معرفی نوشیدنی خود با استفاده از گیمیفیکیشن جذاب خود توانست شعار we are to move را در ذهن مخاطبان خود حک کند.

11-بازی انگری بردز تی موبایل

برند تی موبایل در یکی از ایونت های خود با استفاده از بازی محبوب انگری بردز کاری کرد که مردم بارسلونای اسپانیا بتوانند تجربه‌ی بازی انگری بردز را در دنیای واقعی بدست آورند!

12-دو صفر هفت درون خود را نشان بده

برای پروموت کردن فیلم جدید جیمز باند به اسم اسکای فال این ایونت برگزار شد که هیچ توضیحی بهتر و روانتر از دیدن کلیپ زیر نیست.

13-بازی پونگ با ماشین های BBDO

در این ایونت جذاب برای نشان دادن قابلیت‌های این ماشین‌ها از بازی قدیمی pong استفاده شد که حتما توصیه می‌کنم ویدیو آن را ببینید.

 نتیجه گیری استفاده از گیمیفیکیشن در بازاریابی

استفاده از عناصر گیمیفیکیشن یک استراتژی قدرتمند برای شرکت‌ها برای حمایت از فروش محصولاتشان است. راه‌های متفاوتی از جمله بازی بازاریابی، کمپین بازی محور و حتی بازی بسته بندی در بازاریابی در اینجا مطرح است.

مثال‌های بالا نه تنها نشان‌دهنده‌ی نوآورانه طراحی گیمیفیکیشن هستند، بلکه نتایج نهایی کاربران و به اشتراک گذاشتن تجارب خود با دوستان و خانواده خود باعث هیجان و انگیزه می‌شود.

مراقبت‌ها باید در اعمال گیمیفیکیشنی باید با نام تجاری خود انجام شود. تجربه‌ها باید با دقت برنامه ریزی شود. طراحی‌های کلی نیازمند تجربه های تخصصی می‌باشد که اغلب به مدل هایی مانند اکتالیسیس متکی است که می‌تواند درجه بالایی از قابلیت اطمینان را ارائه دهد.