طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

طراحی گیمیفیکیشن با هوش مصنوعی

طراحی گیمیفیکیشن با هوش مصنوعی
طراحی گیمیفیکیشن با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی خیلی از ناممکن‌ها را ممکن کرده. این کار باعث شده که تغییر قابل توجهی در طراحی محصولات و همچنین طراحی آموزشی ایجاد شود. این انقلاب بزرگ باعث شده که شما در چند دقیقه بتوانید کار چندین ماه را انجام دهید. چیزی که مشخص است این است که گیمیفیکیشن و بازی جدی هم در این انقلاب سهیم هستند!

چالش‌های گیمیفیکیشن وقتی از هوش مصنوعی استفاده نکنیم

شخصی‌سازی محدود

یکی از بزرگترین چالش‌های گیمیفیکیشن سنتی، عدم توانایی در شخصی‌سازی کامل تجربه‌ی کاربری است. روش‌های سنتی اغلب به شکل یکسانی برای تمام کاربران پیاده‌سازی می‌شوند و نیازها و علایق فردی آن‌ها را نادیده می‌گیرند. این محدودیت باعث می‌شود که تجربه‌ی گیمیفیکیشن برای برخی از کاربران جذابیت کافی نداشته باشد.

آن‌ها تمایلی به تکرار و ادامه‌ی تعامل ندارند. به عنوان مثال، در یک سیستم سنتی ممکن است برای همه‌ی کاربران یک نوع پاداش یا چالش مشابه در نظر گرفته شود، بدون توجه به اینکه افراد ممکن است ترجیحات متفاوتی داشته باشند. شخصی‌سازیِ محدود باعث کاهش اثربخشی گیمیفیکیشن می‌شود و ممکن است کاربران را به جای جذب کردن، دفع کند.

پیش‌بینی رفتار کاربر

پیش‌بینی رفتار کاربران در گیمیفیکیشن سنتی کار دشواری است، زیرا این سیستم‌ها قادر به تحلیل دقیق رفتار و ترجیحات کاربران نیستند. این مشکل زمانی پررنگ‌تر می‌شود که نیاز به ارائه‌ی پاداش‌های مناسب و هدفمند به کاربران احساس شود. در سیستم‌های سنتی، تحلیل داده‌ها و واکنش‌های کاربران به پاداش‌ و چالش‌ محدود است.

زمانبر بودن تجمیع داده‌ها

تصور کنید که شما از چندین متخصص موضوعی، پاورپوینت‌های متفاوتی را برای یک موضوع گرفته‌اید، شما باید ساعت‌ها زمان صرف کنید تا این مطالب را بخوانید و باهم تجمیع کنید. موضوعی که تنها در چند دقیقه با هوش مصنوعی انجام می‌شود!

پشتیبانی داده‌ای ضعیف

گیمیفیکیشن سنتی اغلب به دلیل نبود ابزارهای پیشرفته‌ی تحلیل داده، از قابلیت پشتیبانی داده‌ای ضعیفی برخوردار است. ابزارهای سنتی نمی‌توانند به طور مداوم از رفتار کاربران، داده جمع‌آوری کنند و از آن برای بهبود تجربه‌ی کاربری استفاده کنند. این کمبود باعث می‌شود که طراحان نتوانند بازخوردهای لازم را برای بهینه‌سازی سیستم‌ها و فرآیندهای گیمیفیکیشن دریافت کنند.

هوش مصنوعی مولد

گیمیفیکیشن در آموزش و یادگیری بازی‌محور

وقتی شما به گیمیفیکیشن و بازی جدی از دیدگاه فرگشت نگاه می‌کنید، مشخص می‌شود که بیشترین کاربرد آن در حوزه‌ی آموزش است. در حقیقت ما با استفاده از تفکر بازی‌محور کاری می‌کنیم که با نسخه‌ی ضعیف یک مشکل روبرو شویم آن را شکست دهیم و سپس با نسخه‌های سخت‌تر روبرو شویم.

مهم‌ترین کاربرد هوش مصنوعی در اینجا این است که به شما می‌گوید چه چیزهایی ممکن است! برای مثال تصور کنید که شما می‌خواهید یک موضوع خاص را به دانش‌آموزان آموزش دهید و می‌دانیم هر دانش‌آموز به چه کارتونی علاقه دارد. شما می‌توانید خیلی راحت موضوعی که می‌خواهید آموزش دهید را به کارتون مورد علاقه‌ی کاربر ارتباط دهید.

همچنین شما می‌توانید از این ابزار بخواهید که ایده‌های متفاوت طرز فکرهای مختلف را راجع به موضوعات متفاوت بدهد. یعنی از آن به عنوان یک دستیار استفاده کنید که خیلی از کارهای شما را بجای شما انجام دهد و این کار باعث می‌شود تا شما زمان بیشتری برای خود داشته باشید. در اینجا می‌خواهیم چندین نمونه از کارهایی که تیم ما با هوش مصنوعی برای طراحی گیمیفیکیشن و بازی جدی انجام می‌دهد را بررسی کنیم.

ایونت تیپاکس

در پروژه‌ی تیپاکس ما قصد داشتیم که در ابتدای ایونت ایده‌پردازی، کاری کنیم که افراد نسبت به چالش‌های تیپاکس یه شکل جدیدی فکر کنند. مشکلات را از زاویه‌ی دیگری ببینند و بتوانند در مراحل بعد ایده‌های با کیفیت‌تری داشته باشند. در اینجا ما از هوش مصنوعی برای طراحی داستان، محیط و پازل‌ها استفاده کردیم.

روشی که ما در اینجا از آن کمک گرفتیم استفاده از روش سقراطی و طبقه‌بندی بلوم به همراه مدل داستان‌سرایی مبتنی بر روش پیکسار بود. بعد از انجام این کار ما در یک کارگاه تحت عنوان گیمیفیکیشن در منابع انسانی طراحی این رویداد را به کمک 37 پرامپت آموزش دادیم.

Generative AI

یکی از کارهایی که اخیرا انجام دادیم بازی خاطرات کودکی بود در این بازی که داستان آن توسط این ابزار هدایت می‌شود، شما یک سفر زمان به خانه‌ی کودکی خود دارید و هوش مصنوعی در نقش یک کارآگاه با شما ارتباط برقرار می‌کند. با این کار بازی تبدیل به یک بازی بی‌نهایت می‌شود.

نکته‌ی مهم این است که بدانیم هوش مصنوعی یک ابزار است که توانایی ممکن ساختن ناممکن‌ها را می‌دهد. کاری که هیچ تراپیستی نمی‌تواند به تنهایی انجام دهد را ما با هوش مصنوعی انجام دادیم به نوعی که با کمک یک روانشناس توانستیم راهکاری برای غلبه بر تروماهای کودکی ایجاد کنیم!

آموزش شخصی‌سازی شده

یکی از موارد بسیار مهمی که در گیمیفیکیشن مطرح است بحث شخصی‌سازی است. هوش مصنوعی می‌تواند کاری کند که بر اساس کارهایی که قبلا انجام دادید محتوای شخصی‌سازی شده‌ای را دریافت کنید. برای مثال در مطلبی تحت عنوان هنر طراحی آزمون به این فکر کنید که اگر محتوای هر فرد شخصی‌سازی می‌شد چه تفاوت اساسی ایجاد می‌گردد.

هوش مصنوعی در نقش دستیار
هوش مصنوعی در نقش دستیار

جمع‌آوری ایده‌های متخصصین

فرض کنید که شما می‌خواهید در حوزه‌ منابع انسانی یک بازی طراحی کنید اما متخصصان منابع انسانی نسبت به کار شما چه دیدگاه‌هایی می‌توانند داشته باشند؟ هوش مصنوعی می‌تواند چنین قابلیتی به شما بدهد. شما حتی می‌توانید با این متخصصین چت بکنید!

برای مثال تصور کنید که شما یک ایده‌ی فیلم دارید و از دیوید فینچر بخواهید که ایده‌ی شما را نقد کند! مشخصا چنین کاری در حالت عادی ممکن نیست! اما با کمک هوش مصنوعی خیلی از ناممکن‌ها، ممکن می‌شود. برای مثال ما در طراحی بازی نمایشگاهی از چنین کاری کمک می‌گیریم.

جمع‌آوری نظر متخصصین
جمع‌آوری نظر متخصصین

جمع‌بندی

هوش مصنوعی یک ابزار بسیار توانمد است که انقلابی در هر نوع طراحی ایجاد کرده‌است. این ابزار در آموزش‌های ما هم انقلابی ایجاد کرده به نوعی که ما تمام طراحی‌هایی که در دوره‌ کارآموزی انجام می‌دهیم را با هوش مصنوعی و پرامپت‌های آماده طراحی می‌کنیم.

اگر می‌خواهید که طراحی‌های خود را با هوش مصنوعی انجام دهید و کنترلی روی سیستم خود داشته باشید، کافیست از طریق فرم صفحه‌ی طراحی بازی آموزشی یا طراحی اتاق فرار سازمانی، با ما ارتباط بگیرید.

تصویر kasra.taherkhani1372
kasra.taherkhani1372
مشتاق یادگیری هستم و بک گراند قوی آموزشی در زمینه‌ی عمران و مدیریت دارم

فهرست مطالب