بالا نگه داشتن نرخ فروش، یک دغدغهی رایج برای سازمانها محسوب میشود. طبق تحلیلها و پژوهشهای صورت گرفته، 61% شرکتها تولید سرنخ یا جذبِ لید یا همان Lead generation را بزرگترین چالش بازاریابی خود میدانند. اما آیا گیمیفیکیشن میتواند کمکی به افزایش این مورد بکند؟
اصلاً تولید Lead generation به چه معناست؟
به فرايند جذب مشتریان بالقوه و افزایش تعامل و علاقهی آنها به برند و محصولات، با هدف تبدیل به مشتری، Lead generation یا ایجاد سرنخ میگویند. این فرایند عموماً از بازاریابی شروع میشود و در ادامه به تیم فروش ختم میشود. پس در اینجا ما به گرفتن اطلاعات از یک مشتری بالقوه میپردازیم.
در واقع هر کاری که باعث شود افراد بیشتری از علاقهمندان به برند و محصولات خود را جذب کنید و آنها را در مسیر خرید قرار دهید، Lead generation محسوب میشود.
چالشهای ایجاد سرنخ
امروزه این موضوع پیچیدهتر شده است. چالشهای بسیاری برای بازاریابان وجود دارد.که به مرور این موارد میپردازیم.
شرایط اقتصادی
مشخصا شرایط اقتصادی ایران باعث شده که بسیاری از بازاریابان نتوانند از ظرفیتهای موجود استفاده کنند. برای مثال یکی از بهترین فرصتها برای گرفتن سرنخ استفاده از ظرفیتهای بازی نمایشگاهی است. ما به عنوان تیمی که به طراحی بازی نمایشگاهی مشغول هستیم، میبینیم که بسیاری از شرکتهای بزرگ حتی توانایی حضور در نمایشگاهها را ندارند!
کرونا
یکی از مواردی که به کلی موضوع را عوض کرد بحث کرونا بود! بعد از کرونا بسیاری از رویدادهای فیزیکی دیگر مثل قبل نیستند و مردم از آنها اسقبال نمیکنند. تجارب آنلاین هرچند بازهم میتوانند کاری کنند که کاربرها درگیر شوند. اما بازهم خیلیها تجارب حضوری را ترجیح میدهند.
گیمیفیکیشن و Lead generation
استفاده از گیمیفیکیشن و ادورگیمها مواردی هستند که با اینکه کمهزینه هستند اما بسیار زیاد میتوانند به ایجاد سرنخ برای شرکتها کمک کنند. برای مثال یکی از تجارب موفق ما پروژهی دلسی بود. در این بازی بازاریابی افراد درگیر یک بازی میشوند که در این بازی با محصولات دلسی یک بازی مثل کندی کراش بازی میکنند.
کاربر باید چهار مرحله را بازی کند و بعد از هر مرحله یک کد تخفیف برای وی ارسال میشود. مشخصا قرار نیست که همهی افراد از کد تخفیف استفاده کنند. در اینجا ما شمارهی افراد زیادی را میگیریم که بعدها توسط تیم بازاریابی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
تفاوت سرنخ گرفتن با گیمیفیکیشن و روشهای سنتی
نکتهی مهم تفاوت این رویکرد با دادن یک کد تخفیف ساده است! فرض کنید شما صرفا یک گردونهی شانس را چرخاندهاید یا صرفا شمارهی خود را برای دریافت یک فایل آموزشی وارد کردهاید. در این صورت هرچند که شما یک سرنخ برای تیم بازاریابی هستید، اما در حالتی که از یک بازی مهارتی مثل دلسی استفاده میشود حس کاربر متفاوت است!
کاربر در اینجا حس میکند که به دلیل تواناییهای خودش مستحق استفاده از این کد تخفیف است! کاربر حس میکند یک سرمایهگذاری برای این برند انجام داده و مشخصا وفاداری کاربر در اینجا به مراتب بالاتر از حالت قبل است.!
استراتژیهای lead generation
حال به چند مورد از استراتژیهای کلی میپردازیم که در lead generation میتوانند به ما کمک کنند تا کسب و کار خود و بازار هدفمان را بسط دهیم:
• شخصی سازی: شخصیسازی ارتباطات بازاریابی برای بهبود کیفیت سرنخها.
• اتوماسیون: استفاده از اتوماسیون برای بهبود فرآیندهای بازاریابی و تولید سرنخ.
• محتوای بازیوار : استفاده از محتوای تعاملی و بازیوارسازی شده برای جذب مخاطبان.
• نمایشگاههای مجازی: بهرهگیری از رویدادهای مجازی برای تولید سرنخ.
• تمرکز بر هدف: استفاده از دادههای رفتار کاربران برای شناسایی سرنخهای با هدف خرید بالا.
• تجربه کاربری (UX): بهبود تجربه کاربری وبسایت برای افزایش نرخ تبدیل.
• هماهنگی فروش و بازاریابی: هماهنگی بین تیمهای فروش و بازاریابی برای تولید سرنخهای با کیفیت.
• بازاریابی مکالمهای (چتباتها): استفاده از چتباتها برای پاسخگویی به سؤالات متداول و تولید سرنخ.
تولید سرنخ با استفاده از بازیهای نمایشگاهی
یکی از خدمات اصلی ما که در دوره کارآموزی هم روی آن تاکید داریم، بازیهای نمایشگاهی هستند. کاربر به غرفهی شرکت شما سر میزند و با یک بازی میتواند راجع به محصولات شما، شرکت شما و مواردی مثل این آشنا شود. همچنین شما میتوانید شایستگیهای کاربران را با بازی بسنجید.
در نهایت هم کاربر برای دیدن امتیاز خود در یک جدول برندگان، شماره تماس و اسم خود را وارد میکند. در زیرساخت ما، شما به عنوان یک شرکت به راحتی به این اطلاعات دسترسی دارید و میتوانید خروجی لحظهای از این موارد داشته باشید. در این پست چند ایده بازی نمایشگاهی به همین منظور نوشته شدهاست.