شما هم یک فروشگاه اینترنتی دارید و به دنبال افزایش فروش هستید؟ گیمیفیکیشن ابزاریست که میتواند به شما کمک کند. هدف نهایی گیمیفیکیشن ایجاد وفاداری بیشتر است. کاربر در گیمیفیکیشن فروشگاه اینترنتی بیشتر خرید میکند، بیشتر نظر میدهد بیشتر سایت شما را به دوستان خود معرفی میکند و در کل وفادارتر است!
حتی اگر یک سایت وردپرسی دارید میتوانید از گیمیفیکیشن استفاده کنید. در اینجا 10 مورد معروف از استفاده از گیمیفیکیشن را با شما مطرح میکنیم.
سیستم مناقصه وبازخورد Ebay
زمانی که بحث در مورد گیمیفیکیشن فروشگاه اینترنتی پیش میآید، نام Ebay ,اولین نامی است که به ذهن میرسد. اگر به فکر راه اندازی فروشگاهی مبتنی بر تجارت الکترونیک هستید، حتما این وبسایت را مشاهده کنید. برگ برندهی این سایت این است که برخلاف سایتهای خرید دیگر، در آن خرید فقط یک خرید نیست.
اگر شما کالایی را 10 درصد گرانتر بفروشید، اما این حس را به کاربر بدهید که وی شرکتکنندگان دیگری را که در مناقصه شرکت کردهاند را شکست دادهاست، کاربر خوشحال خواهد بود! علاوه بر این احساس، تمایل به برتری پیداکردن بر فروشنده، کسب ستارههای بیشتر، بهبود ستارههای بازخورد و چک کردن مناقصههای بیشتر، نهایتا منجر به این میشود که رضایت مشتری بیشتر شود.
سیستم قرارداد روزانه woot
شرکت پخش و توزیع آنلاین woot در هر روز تعداد محدودی جنس را باقیمت کمی به فروش میرساند. زمانی که اولین محمولهی کالا برسد و یا به ساعت 12 نصف شب برسیم، محصول جدید معرفی میشود. هر روز مردم منتظر معرفی محصول جدید هستند.
از آنجایی که هر کالا در ابتدا ناشناخته و محدود است ترکیبی از عوامل روی خرید مشتری تاثیر میگذارد. مشتریان میدانند که محصول بعدی میتواند مطلوب و در عین حال محدود باشد. مشتریان ووت با این فکر که پیشنهاد بعدی سایت چیست و چقدر این پیشنهاد ممکن است نایاب باشد انگیزه پیدا میکنند که وارد پروسه خرید شوند.
اگر مشتریان در ساعت دیگر سایت را چک کنند میبینند که آن محصول تمام شدهاست. بعد از چند روز انگیزهی بیشتری پیدا میکنند تا بتوانند معامله را ببرند. در نتیجه تلاش میکنند دفعه دیگر راس ساعت 12 سایت را چک کنند تا بلافاصله بعد از دیدن محصول اگر خوششان آمد آن را بخرند.
زمانی که بتوانید عادات مصرف کنندگان قبل از خواب را تغییر دهید حتما عالی هستید!
کمپین عصبانیت زمستان نایک
درسال 2011 نایک یک بازی آنلاین طراحی کرد که در آن به بازیکنها این اجازه را میداد که در زمان تمرین کردن در هوای سرد، بدنشان گرم بماند. این بازی بخشی از کمپین تعاملی بود که به نایک کمک میکرد، لباسهای ورزشی زمستانی خودرا در پایان سال به فروش برساند. بازیکنها به انتخاب خود به یکی از ورزشکاران مشهور ازطریق انجام ورزش و تمرین برای غلبه بر سرما کمک میکردند.
بازی سه ورزشکار برجسته داشت، گرگ جنینگز بازیکن لیگ ملی فوتبال آمریکایی ، الکس مرگان بازیکن تیم ملی فوتبال زنان آمریکا و الیسون فلیکس دارنده مدال طلای دو سرعت المپیک. هر بازیکن با استفاده از واسط کاربری تهیه شده، آواتار ورزشکار انتخابی خود را وادار به انجام یک سری اقدامات میکرد.
بازیکنها میتوانستند سرعت عکسالعمل خود را تست کنند و با بردن چالشهای متفاوت جوایزی را ببرند. در حین انجام مسابقه میان بازیکنها، امتیازات آنها و ردهبندی کلی بازیکنها در تابلو نتایج ثبت و نمایش داده میشد. بالاترین امتیازها در بازه زمانی 9 تا 15 دسامبر بدست آمد تا بعد از آن فرد واجد شرایط بتواند برنده جایزه مسابقه سفر یک تا دوهفتهای برای دیدن یکی از ورزشکاران نایک بود، بشود.
این مسابقه فقط جنبهی تفریحی نداشت، زیرا سایت نایک به کاربران این اجازه را میداد که لباسهای جدید زمستانی نایک را که توسط هر کدام از ورزشکاران پوشیده میشد را خریداری کنند.
جایزه بست بای دسیتی ویل
بیش از 230 میلیون نفر، از بازیهای شرکت زینگا استفاده میکنند. از این افراد بیش از 71 میلیون از کاربران فیسبوک، بازی برتر این شرکت، سیتی ویل را بازی میکنند. در این بازی، بازیکنها ساختمانها و جادههایی را برای ایجاد شهرهای مجازی منحصربه فردی میسازند تا بتوانند امتیازجمع کنند و از آنها برای بازکردن قسمت های قفل بازی استفاده کنند.
در آگوست 2011، بست بای تبدیل به اولین مغازه خرده فروشی مجازی با برند در سیتی ویل شد. به مدت یک هفته، زینگا به کاربرانش این اجازه را داد که بست بای را در شهر خود قرار دهند.
قبل ازاین ، کسب و کارها را میشد در بازی قرار داد اما با اسامی کلی مانند “نانوایی” و یا “مغازه فروش سخت افزار”. بازیکنانی که بست بای را به شهر مجازی خود اضافه کردند، با این کار نشان دادند که خواهان بودن برند بست بای در زندگیشان هستند و این اتفاق المانی واقعی دردنیای مجازی آنها به حساب میآمد.
مانند کسب و کارهای کلی دیگر، بازیکن ها میتوانستند جوایز متعددی مانند پرداختی زیاد، امتیازهای اضافه،انرژی و 5 آیتم قابل جمع آوری را از مغازه بست بای کسب کنند. اگر بازیکنی میتوانست این آیتمها(تلفن هوشمند، یخچال، تلویزیون، دوربین عکاسی دی اس ال آر ونشان قرارداد روز) را کسب کند،دکوراسیون مخصوص بست بای را به عنوان هدیه و پاداش دریافت می کرد. برای شباهت بیشتر با واقعیت،زمانی که آیتم هارا بازیکن بدست میآورد.
تجربه استفاده از گیمیفیکیشن در سایت اچ اس ان
اچ اس ان آرکید مجموعهای از 25 بازی آنلاین را به محیط خرید اچ اس ان اضافه کردهاست. در این مجموعه، علاوه بر بازخورد بازیکن از تجربهی بازی، از المانهای استانداردی مانند نشانها و لیدربورد برای بهبود بازی استفاده میشود. با اجازه دادن به بازیکنها برای اشتراک گذاشتن امتیازات خود در فیسبوک، آن شرکت از پتانسیل شبکههای اجتماعی برای بهبود سرگرمی بازیکنها استفاده میکند.
باترکیب و یکپارچهسازی المانهای خرید آنلاین، پخش زندهی ویدیو، بازی و اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی، اچ اس ان توانسته تجربه خرید منحصر به فردی را ایجاد کند. بعلاوه، با طراحی منحصر به فرد بازیها توانسته تفاوت بیشتری را برای محصول خود ایجاد کند. سایر شرکتهای پخش و توزیع مانند اکسیژن، پیپل دات کام و یو اس ای نتورک استراتژی مشابهی برای گیمیفیکیشن در کسب و کار خود استفاده میکنند.
خدمات مشتریان و فرهنگ گیمیفاید شده زاپو
در شرکت زاپو، بزرگترین مغازه فروش آنلاین کفش در دنیا، این اعتقاد وجود دارد که فرهنگ و ارزشهای اصلی شرکت، دلیل اصلی موفقیت فوقالعاده آن است. مدیر عامل شرکت، تونی هسیه اظهارنظر معروفی دارد “اگر فرهنگ را درست کنیم، همه چیزمان سرجای خودش قرار میگیرد.”.
مکمل این فلسفه این باور است که افردی که در حین انجام شغلشان بهشان خوش میگذرد خلاقتر هستند و بازدهی بالاتری دارند. همچنین، بازی و کار باهم در آمیخته شده است. بر پایه این اعتقادات، فعالیتهایی که به نظر با کار مرتبط نیستند، در واقع روابط شغلی عالی را ایجاد میکنند.
این “فرهنگ بازی” در شرکت زاپو توانسته در متحد کردن مردم و همگام کردنشان در دنبال کردن هدفی مشترک، خصوصا زمانی که آنها تشویق به خندیدن و رفتن به ورای کارهای روزانه موفق عمل کند. چون کارمندان به فرهنگ زاپو اعتقاد دارند و احساس میکنند که رشد کردهاند، خواهان موفقیت جامعه خود هستند. در نتیجه مشتریان هم خواهان پیوستن به این بازی هستند.
مشتریان زاپو شادابی و تفریح موجود در فرهنگ شرکت را حس میکنند و برای آنها خرید جنس و یا استفاده از خدمات مشتریان نوعی عملیات لذت بخش میشود. با این توضیحات اصلا نباید از اینکه این شرکت مانند کمپانی ووت با ارزشی بیش از یک میلیارد دلار به آمازون فروخته شد تعجب کرد.
سیستم شکارچی بونوباس
شرکت پوشاک لوکس بونوباس در سال 2011، از گیمیفیکیشن در سه عدد از کمپینهای شبکههای اجتماعی خود استفاده کرد. دریکی از این موارد، تصاویری از مدلها در حالی که شلوارهایی با امضای بونوباس را به پا کردهاند در سایتهای نات کت و ونات کوتور پنهان شده بود.
مراجعهکنندگان تنها میتوانستند سایت را بگردند و روی تصاویرکلیک کنند. به 50 نفر اول که در هر روز میتوانستند تصاویر را پیدا کنند 25 دلار اعتبار بونوباس به اضافه معافیت از هزینه حمل و نقل تعلق میگرفت. به عنوان امتیاز اضافی، کسانی که میتوانستند فردی که شلوار پیسلی را به پا کرده ببینند، کدی به ارزش 100 دلار خرید از محصولات بونوباس را دریافت میکردند.
با استفاده از گیمیفیکیشن و برانگیختگی اجتماعی انجام شده روی مشتریان مرد، بونوباس مردانی که خرید آنلاین انجام میدادند را به خود جذب میکند. این قشر ازمردان معمولا تمایل دارند عالی به نظر برسند اما لزوما نمیخواهند در مورد تمایلات خود صحبت کنند. بدین ترتیب بوبنوباس تجربه خرید را از یک فرآیند تجاری تبدیل به فرآیندی اجتماعی میکند.
تابلو اینستاگرامی آلدو
زمانی که گروه شرکت های آلدو مجموعه عطر ” آ مثل آلدو” را به بازار ارائه کرد، با تهیه اپلیکیشن فیسبوکی برای مشتریانش، روش بازاریابی خلاقانهای را در پیش گرفت. براساس تجربیاتی که از مغازه های کفش و بدلیجات خود داشت، شرکت متوجه شده بود که مشتریانش جذب تجربیات همه جانبه واحتمالا فرصت های منحصر به فرد شبکههای اجتماعی میشوند.
آلدو سایت کوچکی برای مجموعه عطر “آ مثل آلدو” زنانه و مردانه راه اندازی کرد. هر مجموعه عطر هماهنگ با رنگی بود که بیانگر شخصیتی منحصر به فرد بود-“رنگها مانند شخصیتها هستند”.
برای زنان، سه مجموعه تهیه شد: قرمز برای “احساساتی و پرشور”،زرد برای “شیک و بازیگوش ” و آبی برای ” جذاب،فریبنده و اغواکننده”. و برای مردان دو مجموعه تهیه شد: قرمز برای “کلاسیک مدرن” و زرد برای “غیر رسمی ورزشی”.
سایت طراحی شده مشتریان را تشویق میکرد که حالت خود را با انجام بازی در فیسبوک شناسایی کنند. سپس کاربرانی که به فیسبوک مراجعه میکردند، با تعداد زیادی از تصاویر اینستاگرامی روبه رو میشدند که بیانگر مودهای مختلف بود.
بعد از انتخاب 9 عکس ، کاربران “تابلو مودی ” خود را میدیدند که شامل توصیف کاملی از شخصیت آنها را شامل میشد. این تابلو قابلیت به اشتراکگذاری در فیسبوک و سایر شبکه های اجتماعی را داشت. در این آزمون هر مود با یک مجموعه عطر بخصوص مرتبط شده و لینک مربوط به خرید آن مجموعه در سایت “آ مثل آلدو” قرار داده شده بود.
برنامه وفاداری گیلت نوار گروه گیلت
گروه گیلت سایت خرید اختصاصی و مبتنی بر کاربر است که تمرکز خود را روی پوشاک و بدلیجات گذاشته است. این شرکت برنامه حراج کوتاه مدت برای کاربرانی که عضو بودند برگزار میکرد. این حراجها شامل محصولاتی از تعدادی برند متفاوت بودند.
در اواخر سال 2009، سایت دسته اختصاصی گیلت نوار را برای وفادارترین مشتریانش راه اندازی کرد. براساس ارزش کلی خریدهای مشتریان در گذشته و مدت زمان عضویت ، اعضای سایت که جز 1% بالای خریداران سایت هستند جز این دسته قرار گرفتند.
هرعضو یک عدد شمع معطر ، کارت عضویت به اضافه ی دسترسی زودهنگام به محصولات حراج ها را دریافت میکرد. ( بعلاوه آنها به حراج های مخصوصی دسترسی داشتند که سایر اعضا به آنها دسترسی نداشتند.)
با وجود این که اعضای گیلت نمیتوانستند اقلام حراجها را زودتر خریداری کنند، اما حق دسترسی زودهنگام به آنها اجازه میداد، 15 دقیقه زودتر محصولات را ببینند. این ویژگی به آنها این امکان را میداد که زودتر محصولات مورد علاقه خود را پیدا کنند و برای خریدن آنها در حراج استراتژی مناسب را اتخاذ کنند.
اعضا هیچگونه تخفیف اضافی دریافت نمیکردند وهزینهای مشابه با باقی اعضا پرداخت میکردند. این نکته بیانگر اهمیت و ارزش دیدن زودتر محصولات است. زمانی که اعضا این امتیاز را کسب کنند تمایلی به از دست دادن آنها ندارند.
پلتفرم سرگرمی تلفورا
شرکت خدمات سیم کشی تلفورا با ارائه سیستم وفاداری در تمامی مغازه های خود از گیمیفیکیشن استفاده کرده است. در این سیستم، اعمال کاربر مثل نظرات، کامنتها و پاسخها به سوالات کاربران دیگر و پستهای فیسبوکشان را امتیاز دهی میکند.
اگر فردی اولین نظر درمورد یک محصول و یا اولین پاسخ به یک سوال را بدهد، امتیاز اضافی دریافت خواهد کرد. اگریک کاربر به جمع آوری امتیازات ادامه میدهد، به نشانها و عناوین بالاتری مثل “تاثیرگذار” دست مییابد. کسانی که بالاترین عملکرد را دارند در تابلو نتایج تلفورا نتایجشان ثبت میشود.
نتایج حاصل از گیمیفیکشین در کسب و کار تلفورا عالی بود. از جمله افزایش 105% ارجاعات فیسبوک، افزایش 10 برابری تعداد عکس و ویدیو آپلود شده و افزایش 92% نرخ تبدیل. در کل، این پلتفرم مثال خوبی از بازیوارسازی در تجارت الکترونیک است.
جمعبندی
اگر به فکر گیمیفای کردن وبسایتتان هستید میتوانیم باهم راجه به آن صحبت کنیم. با توجه به اینکه ما اولین انجین گیمفیکیشن ایران را ساختهایم، توانایی زیادی در اجرای این مدل پروژهها داریم. کافیست در فرم صفحه درباره ما اطلاعات خود را پر کنید تا یک جلسه مشاوره رایگان داشته باشیم.