طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ

گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ
گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ

امروز راجع به گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ صحت می کنیم. این موضوع زیرمجموعه گیمیفیکیشن در آموزش است. استفاده از گیمیفیکیشن در یادگیری به صورت کلی،فواید زیادی دارد که می‌توان مهم‌ترین این فواید را اینگونه نام برد:

  1. فراهم آوردن یک محیط بهتر آموزشی و همچنین مطبوع کردن تجربه کاربر
  2. افزایش درگیری ذهنی کاربر
  3. تبدیل کردن یادگیری به یک موضوع فان و تعاملی
  4. تغییر رفتار

گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ

استفاده از گوشی همراه آنقدر شایع شده که دیگر گوشی همراه به نوعی عضوی از بدن ما شده است! در هر جایی و در هر زمانی گوشی همراه می‌تواند آموزش را برای ما آسان کند. حال گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ می‌تواند یک استراتژی فوق العاده باشد که یک تجربه‌ی مفرح را برای کاربر به ارمغان می آورد.

باید توجه داشت که این موضوع، با توجه به رشد تکنولوژی میسر شده‌است. در گذشته آموزش‌ها عموما سنتی و حضوری بود و حالا وقتی که تکنولوژی این امکان را فراهم کرده باید راجع به خیلی از مسائل این حوزه فکر کنیم. مثلا چه معایب و مزایایی می‌تواند این قضیه داشته باشد.

چرا گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ

یکی از موارد مهمی که در گیمیفیکیشن و نوروساینس و خلاصه طراحی انسان‌محور مطرح است بحث تجربه‌ی قبلی کاربر است. یعنی برای مثال اگر کاربران سیستمی که می‌خواهید برای آن گیمیفیکیشن طراحی کنید، تجربه‌ی خوبی از بازی‌هایی دارند که در این بازی‌ها شما از مکانیک کلکسیون جمع کردن استفاده می‌کنید، پس احتمالا اگر در طراحی خود از این مکانیک استفاده کنید موفق خواهید بود.

حال وقتی کاربران، تجربه‌ی بازی در موبایل خود را دارند، احتمال اینکه گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ را راحت‌تر درک کنند، بیشتر است و همه می‌دانیم که استفاده از بازی روی موبایل، پدیده‌ی بسیار شایع‌تری از بازی روی کامپیوتر است. در حقیقت، ما دونوع بازی به صورت عام داریم:

  1. بازی‌های هاردکور که با سیستم های قوی انجام می‌شود.
  2. بازی‌های کژوال که معمولا گیمیفیکیشن به مورد دوم بیشتر شبیه است.

بهترین مثال‌ها

برای ایجاد بازی‌های آموزشی موثر و معنادار، باید عناصری از قبیل فیدبک، جوایز و ماموریت را در نظر گرفت. البته که چالش‌های طراحی آموزشی را باید در نظر بگیریم. مجموعه‌ای از قوانین را باید همواره برای پیاده سازی قابل قبول گیمیفیکیشن در نظر بگیریم:

  1. درجه بندی دقیق:طراح آموزشی باید حتما گیمیفیکیشن را با اهداف آموزشی تطبیق دهد ونیازهای آموزشی را پوشش دهد. پیشنهاد می‌کنم مطلب مربوط به ADDIE را مطالعه کنید.
  2. دسترسی: کاربران این نوع سیستم‌ها باید همواره قوانین بازی و ساختار را به راحتی درک کنند و دسترسی یکسان باید برای همه‌ی افراد در نظر گرفته شود.
  3. ایجاد اعتماد به نفس: بازی‌های آموزشی خوب، قوانین ساده‌ای دارند و طراحی پاداش و تشویق به نوعی است که بردن حس اعتماد به نفس ایجاد می‌کند.
  4. تقویت انگیزه درونی: با بازخورد و پاداش مداوم، بازی‌های موبایل می‌توانند، با ایجاد حس دستاورد کاربران را درگیر کنند.
  5. گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ
    گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ

یکی از مثال‌های خیلی خوب در این زمینه بازی Maths Bricks می‌باشد(البته این مورد بازی جدی است و نه گیمیفیکیشن). در این بازی جذاب از یک لاک پشت با نمک، استفاده شده‌است تا مشکلات و چالش‌های ریاضی را حل کند. وقتی شما به تمرین ریاضی می‌پردازید یک لاک پشت با نمک می‌پرد تا آجرهای ریاضی را بشکند. همانطور که متوجه شده‌اید، فان بودن این قضیه باعث می‌شود که همچنین اپلیکیشن‌هایی پرطرفدار باشند. البته در سایت تفاوت بین گیمیفیکیشن و آموزش مبتنی بر بازی را توضیح داده‌ایم.

همچنین در سایت مثال‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که به چند مورد اشاره می‌کنیم. به نظر شما کدام یک از موارد پایین تحت عنوان گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ قرار می‌گیرند؟

  1. گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی – Knudge Me
  2. SCOOP! بازی جدی برای کاهش اضطراب ریاضی
  3. Sokobond یک بازی جذاب برای آموزش شیمی
  4. Conspiracy Code برای آموزش تاریخ آمریکا توطئه می چیند!
  5. ممرایز و گیمیفیکیشن ؛ کاربرد گیمیفیکیشن در یادگیری زبان خارجه !
  6. آموزش امنیت سایبری به کودکان با گیمیفیکیشن

جمع‌بندی

گیمیفیکیشن در موبایل لرنینگ می‌تواند کاری کند که گیمیفیکیشن آموزش کارکنان شما بسیار موثرتر از قبل انجام شود. نترسید که کارمندتان سرش در گوشیش است! برای مثال یک ویزیتور شرکت شما با موبایل لرنینگ می‌تواند موارد زیادی را آموزش ببیند که منجر به افزایش فروش شما شود.

در نهایت اگر به فرک گیمیفای کردن آموزش‌های سازمان خود هستید باید بگویم که تیم ما اولین انجین گیمیفیکیشن ایران را در این زمینه توسعه داده‌است. شما می‌توانید با پرکردن فرم صفحه درباره ما یک جلسه رایگان دموی سامانه ما را داشته باشید.

تصویر کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 10 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام. در حال حاضر در سوئد هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب