طراحی راه‌حل‌های مبتنی بر بازی

گیمیفیکیشن ClassDojo ؛ تبدیل کلاس به بازی

گیمیفیکیشن ClassDojo
گیمیفیکیشن ClassDojo

گیمیفیکیشن ClassDojo  یکی دیگر از نمونه های موفق گیمیفیکیشن در آموزش محسوب می شود.قدرت گیمیفیکیشن ClassDojo در این است که نقش های مختلفی را در اپلیکیشن خود دیده است این موضوع زیرمجموعه گیمیفیکیشن در آموزش است.(اگر هنوز نمی دانید گیمیفیکیشن چیست کلیک کنید) برای مثال دانش آموز،معلم،والد و… هرکدام یک دسترسی جداگانه دارند قرار است به نوعی یک پرونده کامل از فعالیت های دانش آموزان در این اپلیکیشن ثبت شود.ClassDojo یک ابزار مدیریت کلاس درس است که به معلمان کمک می کند تا سریعا و به آسانی رفتارها را در کلاس درس بهبود بخشد. این باعث بهبود رفتارهای خاص دانش آموزان می شود و به آنها از طریق دادن پاداش و بازخورد در زمان های واقعی کمک می کند.استارتاپ همکلاسی در ایران به میزان زیادی به این اپلیکیشن نزدیک است.

گیمیفیکیشن classDojo چگونه این کارها را انجام می دهد؟

معلم می تواند با این اپلیکیشن کارهایی نظیر کنترل حضور،نمره دهی ،گروه بندی کردن کلاس را انجام دهد دانش آموزان با انجام کارهای درخواست شده از آن ها امتیاز دریافت می کنند. هر دانش آموز یک آواتار دارد که در ClassDojo قابل نمایش است. برای رفتارهای مثبت دانش آموزان، معلم به آنها فیدبک سریع می دهد. بدین گونه که با یک کلیک ساده روی موبایل یا کامپیوتر خود به آنها امتیاز می دهد. این عمل باعث می شود که رفتار خوب دانش آموزان تقویت شود و دانش آموزان دیگر درگیر شوند. تکنیک های آموزشی عالی در اینجا وجود دارد و نکته ای که نباید فراموش کنیم ظاهر سایت است حتما ویدئوی زیر را تماشا کنید حتی اگر متوجه زبان انگلیسی به کار رفته در آن نمی شوید!

به دلیل کوتاه بودن تایم فیدبک، تقویت مثبت حاصل از آن کمک می کند تا دانش آموزان یک هدف را در کلاس درس را ایجاد کنند که به مرور زمان انگیزه ذاتی را افزایش می دهد. با دادن قابلیت مشاهده و اطلاعات در رابطه با رفتارهای خودشان، در کلاس یک محیط مثبت دوستانه و رقابتی برای یادگیری ایجاد می شود.همچنین این سیستم قابلیت پرینت کردن یا ایمیل کردن آنالیز رفتاری دانش آموزان را به والدین و مدیران مدرسه می دهد.نکته قابل توجه در این اپلیکیشن قابلیت شخصی سازی آن است که گیمیفیکیشن classdojo را متمایز می کند معلم می تواند یک نشان جدید تعریف کند و به دانش آموزان از این نشان ها دهد.

این نرم‌افزار از عناصر گیمیفیکیشن زیادی استفاده می‌کند اما نکته‌ی بسیار مهمی که شما به عنوان کاربر متوجه آن می‌شوید این است که در عمل مواردی مثل فیدبک دادن و این حس که چقدر به هدف نزدیک هستید بسیار مهم می‌شود. در دوره نوروساینس برای زندگی کاملا راجع به این موارد توضیح داده‌ام.

برخی نمونه های دیگر از گیمیفیکیشن در آموزش:

  • Ribbon Heroآموزش آفیس با گیمیفیکیشن
  • DuoLingoیادگیری یک زبان جدید
  • GoalBook: گردهم آمدن تیم های دانش آموزی کنار یکدیگر
  • The World Peace Game: شبیه سازی سیاسی مبتنی بر بازی
کامران حاتمی
کامران حاتمی
حدود 8 سالی است که در حوزه گیمیفیگیشن و طراحی رفتار به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنم و علاقه زیادی به ترویج این موضوعات در ایران دارم. آقای گیمیفیکیشن یک تیم است و من کامران حاتمی، مدیر این تیم پرانرژی و حرفه‌ای هستم. پیش‌زمینه تحصیلی مهندسی کامپیوتر (از علم و صنعت) و MBA (از امیرکبیر) دارم و در مسیر فعالیتم در حوزه گیمیفیکیشن، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌های نوروساینس، روان‌شناسی و علوم رفتاری داشتم. هم‌چنین کتاب‌های طراحی گیمیفیکیشن، گیمیفیکیشن در تدریس، هر آنچه باید درباره طراحی بازی‌های آموزشی اثربخش بدانید، ۱۴ روز تا شادی پایدار و اضطراب را ترجمه کرده‌ام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب