جدیدا تلاش می کنم تا کتاب هایی که مربوط به گیمیفیکیشن هستند و این کتاب ها را خوانده ام را معرفی و نقد کنم. کتاب Escape rooms in education یکی از کتاب هایی است که در سال 1400 مطالعه کرده ام و جزو کتاب های قابل قبول برای من محسوب می شود. این کتاب در سال 2020 چاپ شده است و نویسنده این کتاب Julia Morris می باشد. که خب خیلی فرد مشهوری محسوب نمی شود! قبل از بررسی اتاق فرار آموزشی باید چند نکته را مرور کنیم.
اسکیپ روم چیست
معمولا اسکیپ روم یا اتاق فرار به سبکی از بازی می گویند که در این سبک افراد با یک معما دست به گریبان هستند و باید تلاش کنند تا معما را حل کنند و از اتاق فرار کنند. نکته قابل توجه این است که افراد معمولا جذب اتاق فرار و ایده آن می شود منتها به دلیل هزینه بر بودن ساخت سناریوی جدید معمولا این نکته که یک فرد 100 ها اتاق فرار بازی کند خیلی مقدور نیست.
اتاق فرار آموزشی چیست
با توجه به اینکه در بجث آموزش نمی توانیم افراد را اسیر کنیم تا از جایی فرار کنند باید قضیه را برعکس کنیم افراد باید تلاش کنند تا وارد جایی شوند به همین دلیل هم اسکیپ روم های آموزشی بیشتر در تلاشند تا افراد قفلی را باز کنند و هر کسی که در نهایت بتواند بیشترن قفل ها را باز کند تا جایی که قفلی باقی نماند برنده است. یعنی افراد به چند گروه تقسیم می شوند و ….

محتوای کتاب اتاق فرار آموزشی
در این کتاب به معرفی روش های ساخت اتاق فرارهای آموزشی اشاره میکند و جدای از این مطلب نویسنده در تلاش است تا ابزارهای آموزشی جدیدی را نیز معرفی کند یکی از باگ های این کتاب این است که انگار فقط 50 صفحه اول این کتاب با نام تاق فرار آموزشی می خواند و بعد از 50 صفحه انگار کتاب به کلی چیزی دیگر می گوید که این موضوع از جنبه ای ناراحت کننده است اما با توجه به اینکه این اولین کتاب نویسنده است باید این موضوع را نادیده گرفت.
مخاطب اصلی این کتاب چه کسانی هستند؟
معلمان و مدیران مدارس مخصوصا تا مقطع راهنمایی افرادی هستند که بیشترین لذت را از خواندن این کتاب خواهند برد. البته من همواره در ذهنم آموزش یک مساله خیلی مهم است و بخش بزرگی از بازاریابی را آموزش می دانم اما در مورد این کتاب خاص باید به معلمین اکتفا کرد. نکته خیلی جالب راجع به معلم ها در ایران اسن است که به هر دلیلی خیلی این افراد خلاق نیستند و خواندن کتاب هایی از این دست می تواند به شدت به این عزیزان کمک کند.
اتاق فرار آموزش به تقویت چه مهارتهایی میپردازد؟
البته این مورد را در کتاب دیگری خواندم ولی چون فکر میکنم که کامل کنندهی بحث این کتاب است راجع به آن مینویسم. در دوران کرونا استفاده از اتاق فرار آموزشی دیجیتال بسیار مورد استفاده قرار گرفته است زیرا به تقویت مهارتهای شناختی زیادی میانجامد. در ضمن اتاق فرار یک نوع ادونچر گیم است که در پلتفرم گیمیفیکیشن ما نقش اساسی دارد!

دیگر کتاب های نقد شده
لیست زیر لیست کتاب های دیگری است که در سایت به نقد آن پرداخته ام فکر میکنم بعد از مطالعه این خلاصه حتما خلاصه کتاب اتاق فرار خودتو بساز را هم مطالعه کنید.
- معرفی کتاب Gamification Playing For Profits
- معرفی کتاب اتاق فرار آموزشی
- معرفی کتاب Actioable Gamification نوشته یوکای چو
- معرفی کتاب Meet Your Happy Chemicals
- معرفی کتاب even ninja monkeys like to play
- معرفی کتاب Design for Kids
- معرفی کتاب غرقگی یا تچان یا Flow
- معرفی کتاب Gamification for Tourism
- معرفی و نقد کتاب The multiplayer classroom
- معرفی کتاب Building Blocks of Tabletop Game Design
- معرفی و نقد کتاب status games سروتونین و گیمیفیکیشن
- معرفی کتاب teach like a pirate
- معرفی کتاب not everyone gets a trophy
- نقد و بررسی کتاب فاخر history teaching toolbox